Enorman skok vrednosti digitalnih plaćanja

0

Korona virus je prouzrokovao značajan uticaj na način na koji potrošaći kupuju i vrše plaćanje. Uz pravila o socijalnom distanciranju, mnogi od njih su prihvatili beskontaktno plaćanje i digitalne novčanike kao sigurniji način da upravljaju svojim novcem. Prema podacima koje je prikupio AksjeBloggen, očekuje se da globalno tržište digitalnog plaćanja nastavi da raste u narednim godinama, dostižući vrednost od 6,7 biliona dolara do 2023.

Globalno tržište digitalnih plaćanja je 2017. godine procenjeno na 3,1 trn dolara. U poslednje tri godine, ta vrednost je porasla za više od 50%, dostižući 4,7 trn 2020. Statistički podaci pokazuju da je cela industrija digitalnih plaćanja spremna za nastavak rasta po CARG od 12% do 2023. godine.

Digitalna trgovina predstavlja vodeći tok prihoda na tržištu, sa vrednošću transakcija od 3,7 trn dolara u 2020. godini ili gotovo 80% celokupne tržišne vrednosti ove godine. Istraživanja su pokazala da online kupovina i prodaja roba i usluga ostaju najveći tok prihoda globalne industrije digitalnih plaćanja u narednim godinama, dostižući vrednost transakcija od 4,5 trn u 2023. godini…

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply