Dynamics Minds konferencija u Portorožu okupila više od 1000 učesnika iz Evrope i Severne Amerike

0

Konferencija DynamicsMinds održana u Portorožu od 22. do 24. maja 2023. godine, okupila je više od 600 učesnika iz celog sveta i povezala međunarodnu zajednicu stručnjaka i korisnika Microsoft Dynamics i Power Platform rešenja. U poslednje tri godine, ovo je prva konferencija koja je u regionu okupila globalno najkvalitetnije i najstručnije predavače i Dynamics zajednicu i postala pravi „Dynamics Community get-together“.

Na konferenciji se govorilo o Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations, Business Central, Customer Care, Power Platform i drugim poslovnim sadržajima koji su posvećeni razvoju karijere, strategiji partnerstva i promovisanju raznolikosti zaposlenih. Učesnici su imali priliku da poslušaju više od 130 predavača iz Microsofta i partnerskih kompanija, među kojima više od 40 njih nosi titulu „Microsoft Most Valuable Professional“ (MVP), koji su među najuticajnijim i najuglednijim stručnjacima za Dynamics i Power Platform rešenja.

Aleksandar Totović, Microsoft Dynamics Program Manager, komentarisao je značaj ovakvih konferencija i istaknuo da predstavljaju sjajna mesta da se sazna nešto novo, kao i za networking, razmenjivanje iskustava, što je najvažnija stvar među ljudima koji se bave istim ili sličnim poslovima, kao i prilika za ostvarivanje poslovne saradnje.

Dugo nismo imali događaj na kome se učesnicii mogu družiti i razmeniti znanje i videti šta je novo“, rekao je Tomislav Bronzin, Microsoft Regional Director i MVP for Office Apps & Services, osnivač i CEO kompanije CITUS. „Naše predavanje za biznis aplikacije je bilo dosta neobično. Govorili smo o proširenom sastavu mix realityja i kako sa Power platformom kreirati takve aplikacije za 30 minuta. Neposredni povod za to je bio to što su naši developeri mesecima razvijali slične aplikacije, a mi smo iz šale hteli pokazati kako se prototip može napraviti mnogo brže. I u tome smo uspeli!“, naglasio je Bronzin.

Konferencija je okupila i niz predavača iz Severne Amerike, među kojima je bila i Dona Sakar, direktorka za tehnologiju na području pristupačnosti (accessibility) u Microsoftu. „Dynamics Minds je konferencija na kojoj sam čula sadržaj koji nisam čula na drugim mestima. Bila sam na više od 200 konferencija i često slušala isti sadržaj iznova i iznova. Ovde je bilo drugačije – osećala sam da su organizatori fantastično odabrali nove govornike i podstakli ih da se uhvate u koštac s najmodernijim, ažurnim i relevantnim temama i da stvore sadržaj koji nikad pre nije bio prezentovan. Tokom celog dana sam slušala stvari koje dosad nisam saznala, a radim u Microsoftu!”, iskrena je Dona Sakar. „Tokom svog predavanja na Dynamics Mindsu sam se posebno fokusirala na priču o tome kako svi AI proizvodi koji se trenutno razvijaju moraju biti temeljno razmotreni iz perspektive odgovornosti i inkluzivnosti, jer su to izuzetno moćni alati, ali uz veliku moć dolazi i velika odgovornost”, zaključila je Sakar.

Monique Hayward, Senior Director i Ecosystem Lead for Microsoft Business Applications, govorila je o tome šta znači inkluzivna kultura i zašto je važna za Dynamics zajednicu. Ona je bila keynote govornica prvog dana konferencije i učestvovala u različitim panel diskusijama. „Microsoft Partner Magic Day bio je zaista glavna atrakcija! U prijatnom okruženju s partnerima govorili smo o tome kako se zaista povezati s Microsoftom kao partnerom. To je omogućilo našim partnerima da razumeju poslovanje, strategiju, posebno u području veštačke inteligencije i njene integracije u portfolio proizvoda. Razgovarali smo o Microsoft partner programu koji je namenjen istinskom osnaživanju Microsoft partnera na svaki način“, podelila je Monique Hayward.

Jerry Weber, Senior Product Marketing Manager, Business Applications, ISV Programs u Microsoftu, podelio je svoje mišljenje i entuzijazam o konferenciji. Govorio je o Microsoft poslovnim aplikacijama, Dynamics Power platformi i pomoći partnerima da se povežu s Microsoft tehnologijom.

Matthew Batterbee, Global GTM Solutions Director u Pax8, je na svom predavanju „Win More, Churn Less, Grow Faster” govorio o moći veštačke inteligencije za partnere kompanije Microsoft, kako kompanija podržava svoje partnere u razvoju njihovog poslovanja, bilo kroz Microsoft Cloud ili novu funkcionalnost – Copilot.

U panel-raspravi fokus je bio usmeren na važnost mentorstva u Microsoft kanalu. „Ova konferencija je održana na prekrasnom mestu i to je definitivno velika prednost, sve sesije koje sam posetio su bile fenomenalne. Zatim govornici, sam događaj i najneobičniji ključni govori (key notes) kojima sam prisustvovao. Govornici, bilo da su tehnički, funkcionalni, prodajno orijentisani ili vodeći bili su sjajni, a kada je u pitanju sponzorstvo, ovo je jedan od najboljih štandova koje sam ikad imao kao sponzor. Bilo je toliko aktivnosti na našem štandu, i ne samo da ćemo se vratiti sledeć e godine, nego ćemo ponovo biti sponzor i nastavićemo da podržavamo ovaj događaj  u godinama koje dolaze!“, komentarisao je Matthew Batterbee.

Na konferenciji Dynamics Minds naglasak je stavljen na poslovni software“, rekla je Gabrijela Vratarić, Customer Experience Expert at CITUS d.o.o. i Microsoft MVP. „Takođe, drago mi je što na ovogodišnjoj konferenciji Dynamics Minds postoji ženska inicijativa Women in Dynamics. To je važno jer i mi smo ovde, značajne smo, sve nas je više i doprinosimo razvoju tehnologije i struke. Hvala organizatorima na tome“, zaključila je Vratarić.

Dynamics Minds konferenciju je organizovala brzorastuća slovenska tehnološka kompanija Docentric, u saradnji sa zajednicom stručnjaka i korisnika Dynamics rešenja. Sanja Kolundžija, Dynamics 365FO Software Architect u tvrtki DOCENTRIC, je na svom predavanju govorila o verziji Docentric free edition, koja poboljšava radne procese generisanja i distribucije dokumenata. „Ideja o konferenciji razvila se spontano. Evropi je poslednjih godina nedostajala ovakva vrsta događaja te smo odlučili da razvijemo projekt i na jednom mestu okupimo stručnjake iz Severne Amerike i Evrope. Cilj je bio omogućiti svim profesionalcima da dodatno razviju svoje veštine i prodube svoje znanje i razmene ideje i iskustva. Želeli smo da im omogućimo da se povežu s novim kontaktima i obnove stare, kao i da od Microsoft stručnjaka, iz prve ruke, čuju koja je njihova vizija i kakvi su planovi za budućnost.“

Svi učesnici, govornici i predavači složili su se da je ovo bila jedna od najboljih konferencija na kojima su imali prilike da učestvuju i i razmene skustva i znanja i raduju se narednom susretu evropske Dynamics zajednice.

Share.

Leave A Reply