Dvadeseta IT konferencija u znaku novih tehnoloških rešenja

0

Ovogodišnja (dvadeseta po redu) COMING-ova IT konferencija okupila je eminentne IT stručnjake kako iz Srbije i regiona, tako i iz celog sveta. Preko 500 posetilaca konferencije imalo je priliku da sazna kakve nas sve nove tehnološke inovacije očekuju u bliskoj budućnosti i šta je sve aktuelno na globalnoj IT sceni.

U Beogradu je održana (sada već jubilarna) 20. COMING-ova IT konferencija, koja predstavlja jedan od najprestižnijih događaja u IT industriji u Srbiji i regionu. Konferencija je okupila renomirane stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija, mrežnih tehnologija i IT integracije, a posebnu pažnju na konferenciji privuklo je izlaganje neurohiruga prof. dr. Vladimira Baščarevića na temu “Mozak kao računar o kome se malo zna”.

Predstavljena su kroz preko 20 prezntacija, najnovija tehnološka dostignuća iz IT sveta, ali se govorilo i o značaju izbora pravog IT partnera za uspešan biznis. Pored izuzetnih prezentacija koje su održali eminenti predavači iz Srbije i regiona, publici se obratio i gostujući predavač, Thomas Wittig, nekadašnji direktor u kompanijama Microsoft i SAP, a danas predavač na Univerzitetima u Vuhanu i Singapuru. On je održao izuzetno inspirativno predavanje na temu “Decode Digital Disruption: Trendovi i strategije za uspeh u promenljivim tržištima”. Njegovo iskustvo i perspektiva su obasjali novo svetlo na najnovije trendove u IT industriji.

Sjajnoj atmosferi konferencije doprinela je i premijera najnovije verzije univerzalne robotske platforme za poljoprivredu – AgAR. Kompanija COMING razvojem ove platforme unela je revoluciju u svet robotike kako na domaćem tako i na inostranom tržištu, a procenjuje se da će ova robotska platforma značajno unaprediti efikasnost i produktivnost u poljoprivredi.

Preko 500 posetilaca i gostiju imalo je priliku da čuje zanimljive studije slučaja i upozna se najnovijim tehnološkim rešenjima koje su pored kompanije COMING kao organizatora ponudili i brojni partneri kompanije.

“Sa više od 30 godina iskustva, kompanija COMING je oduvek bila na čelu tehnoloških inovacija koje će oblikovati budućnost IT industrije. Ovogodišnja konferencija nije izuzetak. Naša posvećenost inovacijama i istraživanju najnovijih tehnoloških trendova je nešto što nas čini liderima u ovom polju”, rekao je izvšni direktor COMING-a Zoran Došlić.

Za više informacija o konferenciji, kao i njenim sadržajima, možete saznati na web stranici kompanije, ali i na društvenim mrežama.

Share.

Leave A Reply