Dva dečaka iz Srbije u Microsoft spotu za Real Madrid

0

Priča o dva dečaka iz Srbije, navijača Real Madrida je dokaz da iskrena emocija ne poznaje granice i da iskrena ljubav biva nagrađena

O čemu dečaci širom sveta mogu da sanjaju? Pripadnici muške populacije lako mogu da odgovore na ovo pitanje, jer im verovatno nije teško da se prisete svojih snova iz tog razdoblja života. Ti snovi su nekada sasvim obični, nekada i teže ostvarivi, ali njihova karakteristika je svakako da su detinje iskreni. Većina snova, naročito ako imate osam i deset godina, se najčešće svodi na želju da upoznate svog junaka i da provedete neko vreme sa njim. To nas dovodi do pitanja ko su junaci današnjoj deci. Ako izuzmemo one koji nisu stvarne ličnosti, vrlo često su to sportisti, a ako živite u Srbiji velika verovatnoća je da će vaš junak biti neko od fudbalera, jer kao što je poznato fudbal je ovde najvažnija sporedna stvar na svetu. Naravno, uglavnom je tu reč o fudbalerima velikih inostranih klubova.

U muzeju sa peharom Lige sampiona

Za dva dečaka, dva brata od osam i deset godina, snovi su počeli da se ostvaruju sasvim nedavno. Isaija i Jeremija Pantić su junaci videa koji je putem interneta videlo mnogo navijača fudbalskog kluba Real širom sveta. Njihova ljubav prema Real Madridu počela je 2012. godine kada su zajedno sa svojim ocem, autorom serijala „Dođite na stadion“, bili na snimanju intervjua sa Predragom Mijatovićem na stadionu Santijago Bernabeu. Od tada je njihova ljubav prema Realu rasla iz dana u dan, a način na koji su se radovali u trenutku postizanja gola Serhija Ramosa u finalu Lige šampiona 2014. godine učinio ih je svetski poznatim, jer je video na kojem je zabeležen taj trenutak  postao atrakcija u Španiji, ali i među armijom od 450 miliona navijača „Kraljevskog kluba“ iz celog sveta.

Nakon toga oni su postali i zvezde video spota kompanije Microsoft kao jednog od sponzora velikog fudbalskog kluba. Od tada život ova dva srpska dečaka počinje da liči na san, jer dobijaju priliku i da ga ostvare.

Gosti predsednika Reala

Videvši ovaj video snimak predsednik Real Madrida Florentino Peres pozvao je dečake da budu gosti kluba. Doček koji su imali, pamtiće sigurno celog života, jer je bio kao što dolikuje reputaciji kluba, kraljevski. Na svemu onom što su doživeli kao gosti desetostrukog evropskog šampiona zavide im i mnogi odrasli. Tek posetom ovom klubu postajete svesni njegove veličine. Zato nije čudno da i mnogi koji sebe smatraju poznavaocima prilika u fudbalu se iznenade kada prvi put uživo dođu u dodir sa svim onim što čini ovaj klub.

Mnogo je momenata koje će dečaci pamtiti iz ovog iskustva, ali svakako je za njih bilo najupečatljivije kada su uživo sreli igrače Reala. Sa većinom su imali priliku da se slikaju za uspomenu, ali ono što će obeležiti ovaj susret je svakako prilika da razgovaraju i da razmene nekoliko pasova sa idolom mnogih dečaka iz Srbije, Kristijanom Ronaldom za vreme posete Realovom trening centru Siudad Real Madrid.

Ništa manje upečatljivo nije bilo prilikom posete stadionu Santijago Bernabeu. U tom trenutku su se na fudbalskom terenu zatekli i šampioni Evrope u košarci, igrači košarkaškog kluba Real. Što je posetu upotpunilo, jer su imali priliku da upoznaju prošlogodišnje šampione u fudbalu i ovogodišnje u košarci.

Na terenu sa Florentinom Peresom

Posebnu čast dečacima iz Srbije je učinio i predsednik kluba g. Peres koji je sa njima proveo određeno vreme i pokazao im neke od najzanimljivijih mesta na stadionu, kao što je muzej Real Madrida u kome se nalaze neki od najznačajnijih predmeta za istoriju ovog kluba. Tamo se nalaze i kopačke Predraga Mijatovića sa utakmice finala 1998. protiv italijanskog Juventusa, kada je ovaj poznati fudbaler doneo pobedu španskom timu i sedmu titulu šampiona Evrope. Peđa je takođe bio domaćin dečacima iz Srbije i pomogao im je tokom ove posete da osete svo gostoprimstvo šampionskog kluba. Poseta dečaka iz Srbije izazvala je interesovanje i novinara klupske televizije TV Real Madrid koja je snimila prilog o njima.

Priča o dva dečaka iz Srbije, navijača Real Madrida je dokaz da iskrena emocija ne poznaje granice i da iskrena ljubav biva nagrađena.

Kao jedan od vodećih sportskih timova na svetu, Real Madrid se može pohvaliti stotinama osvojenih šampionata i strastvenom grupom navijača širom sveta. Kada pogledate sve te trofeje i bogatstvo kojim klub raspolaže reklo bi se da im ništa ne nedostaje. Međutim ono što je nedostajalo ovom klubu je način direktnog povezivanja sa 450 miliona fanova iz celog sveta. I sve se promenilo kada je klub primenio sveobuhvatno tehnološko rešenje zasnovano na Microsoft Cloud platformi. Zvezde promotivnog  videa koji govori o toj saradnji su između ostalih i ovi dečaci, koji sada zadovoljno spavaju i sanjaju nove snove znajući da se oni ipak ostvaruju.

Sa predsednikom Reala i Pedjom Mijatovicem

Real Madrid C.F. i Microsoft potpisali su tokom prošle godine ugovor koji označava prekretnicu u digitalnoj transformaciju kluba. Ovim savezom, putem kojeg je Microsoft postao strateško tehnološki partner Real Madrida, izvršiće preokret u načinu na koji članovi i pristalice kluba doživljavaju zabavu, obezbeđujući da digitalne usluge budu dostupne bilo gde, bilo kada i na mnogim uređajima (kao što su PC, tableti, pametni telefoni).

 

Share.

Comments are closed.