Digitalna transformacija u automobilskoj industriji: Luxoft, lider na svetskom tržištu

0

Luxoft, deo globalnog IT giganta DXC Technology, u fokusu svog poslovanja ima kreiranje digitalnih strategija i softversko inženjerstvo. Luxoft posluje u 29 zemalja širom sveta, sa preko 18.000 zaposlenih globalno, a prošle godine u martu otvorena je Luxoft Srbija kancelarija, koja već broji više od 1.000 zaposlenih.

Srbija je jedna od ključnih lokacija za ovu svetsku kompaniju, te Luxoft Srbija učestvuje u čitavom nizu globalnih projekata za najveće svetske brendove.

Direktor Luxofta u Srbiji Mihajlo Poštić objašnjava na koji način je Luxoft Srbija u ovom kratkom periodu ostvario značajne rezultate kako u pogledu rasta broja zaposlenih tako i u smislu postizanja zavidne poslovne stabilnosti u odnosu na druge kompanije na tržištu: „Luxoft je planirao pokretanje poslovanja u Srbiji za 2022. godinu zbog veoma dobrog poslovnog okruženja za IT servisne kompanije, a sticajem geopolitičkih okolnosti, taj proces je ubrzan i Luxoft je brzo narastao tokom 2022. na više od 1.000 zaposlenih. Poslovna stabilnost se ogleda u dugoročnim ugovorima sa Fortune 500 kompanijama, gde Luxoft aktivno učestvuje u kreiranju i egzekuciji digitalnih strategija najuspešnijih svetskih kompanija iz različitih industrija, ali i stimulativnim potezima naše Vlade u smislu poreskih podsticaja i olakšica za dalji razvoj našeg biznisa u Srbiji.”…

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply