DIDS 2015 – „Pozovi E radi trgovine“

0

Ovogodišnji DIDS 2015, pod sloganom “U kom si internet filmu?”, biće održan 10. i 11. marta, u Hotelu “Metropol Palace” u Beogradu, a organizator je Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS). Šesta godišnja konferencija o razvoju Interneta u svetu i na .RS i .SRB domenskim prostorima dobila je podršku od ICANN-a (Internet korporacija za dodeljene nazive i brojeve), vodeće organizacije za upravljanje Internetom i rukovođenje njegovom globalnom strukturom.

Program Dana internet domena Srbije 10. marta je tradicionalno podeljen u tri tematska bloka, sa oko tridesetak relevantnih sagovornika i moderatora iz zemlje i sveta. Drugi blok pod nazivom “Pozovi E radi trgovine” posvećen je e-trgovini, kroz sve njene aspekte: pravno-finansijski, promotivni, logistički i softverski. Učesnici u panel diskusiji su domaći stručnjaci iz ove oblasti, koji će prezentovati konkretna rešenja iz prakse i iskustva iz sopstvenih onlajn projekata, a moderator bloka je Miloš Petrović, veb preduzetnik i bloger.

Cilj ovog bloka je da preduzetnim pojedincima na srpskom Internetu objasni da postoje brojni načini onlajn plaćanja i da to nije jedina tema kada se ozbiljno razmišlja o e-trgovini u Srbiji. U panel diskusiji učestvuju: Dragan Varagić – savetnik za poslovnu primenu Interneta, Boris Ilić – generalni direktor “Grand Investment” i HR i finansijski direktor “Grand Motors”, Miloš Milić – suosnivač i izvršni direktor “Farmia”, Dragan Timotijević – administrator onlajn prodavnice Eparhije šumadijske SPC, i Goran Živković – vođa projekta sistema e-trgovine eLakolije.rs.

DIDS je, kao i do sada, besplatan za sve posetioce, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Registracija posetilaca za prvi dan DIDS-a obavlja se preko sajta na adresama dids.rs i дидс.срб.

Share.

Leave A Reply