Developeri iz Srbije od sada mogu da postanu deo najveće Flutter zajednice u regionu

0

Poslednjih nekoliko godina sve više se govori o pojednostavljivanju programiranja, a upravo s tim ciljem Google je razvio svoj framework koji čini kreiranje mobilnih aplikacija znatno lakšim. Reč je o alatu koji se zove Flutter, u svetu je veoma popularan, dok se na Balkanu, kao i u Srbiji, veoma retko koristi.

Globalna IT kompanija, Q agency, poznata je po jednoj od najvećih zajednica Flutter developera. Tim koji koristi ovaj toolkit za razvijanje velikog broja kompleksnih projekata za svetske firme i startapovebroji oko 30 ljudi. Međutim, kako je ova IT agencija početkom godine otvorila svoje predstavništvo u Beogradu, u našoj zemlji se povećala potražnja za stručnjacima u ovoj oblasti.

Prema rečima Filipa Ljubića, CEO-a kompanije Q, Flutter je pre nekoliko godina doneo pravu revoluciju u umetnosti programiranja, a zainteresovani iOS i Android programeri koji žele da uče ovaj relativno novi i sve popularniji programski jezik moći će to da učine uz mentorstvo stručnjaka iz Q-a, a da pritom zadrže svoj stečeni senioritet.

„Prednost Flutter-a je u tome što se kroz njega kreira aplikacija prilagođena svim platformama, na različitim uređajima, što značajno skraćuje vreme razvijanja dok se istovremeno smanjuje i trošak za klijenta. Upravo to je bio naš glavni motiv za usvajanje tehnologije. Ponosni smo što je upravo naša IT agencija jedna od prvih na Balkanu koja koristi ovaj, u svetu sve traženiji, alat. Istakao bih da programeri u Q-u kontinuirano dele znanje na ovu temu pisanjem blogova, organizovanjem sastanaka, kako uživo tako i online, kao i putem internih radionica. Samim tim, naša kompanija je idealno mesto za iOS i Android developere koji žele da se oprobaju u korišćenju upravo Flutter-a“, izjavio je Ljubić.

Kompanija Q Flutter developerima, pored mentorstva, omogućuje rad na različitim međunarodnim projektima gde mogu naučiti mnogo toga novog i steći iskustvo u najrazličitijim industrijama. Dodatno, pruža i pripremu za samostalni rad. Od zaposlenog se očekuje da ima motivaciju, želju za radom i učenjem o novim tehnologijama, da bude ambiciozan, kao i da savlada Flutter u periodu od tri do šest meseci.

Inače, Flutter se ne razlikuje previše od razvoja aplikacija u nekom od drugih toolkit-ova. Pored toga što je jednostavniji, rad u njemu je i brži, ima mnogo pluginova koji rešavaju specifične probleme i brzo renderuje 2D objekte u aplikacijama. Samim tim, rast njegove popularnosti je trend koji će trajati i u godinama koje dolaze. Ne treba zaboraviti da iza ovog toolkit-a stoji Google koji daje sve od sebe da upravo ovaj framework postane alat koji će koristiti veliki broj developera.

Share.

Leave A Reply