DATUM 2024

0

U Sava Centru u Beogradu, 16. aprila, održana je prestižna konferencija DATUM 2024, posvećena najnovijim dostignućima u oblasti data centara i IT infrastrukture. Sa preko 300 učesnika, konferencija je potvrdila svoj značaj kao ključno mesto za razmenu znanja i umrežavanje stručnjaka i kompanija iz industrije.

Inovacije i trendovi

Milovan Matijević, organizator konferencije, istakao je da je DATUM 2024 pružio priliku IT rukovodiocima i inženjerima da se upoznaju sa najnovijim trendovima i praksama, zahvaljujući globalnim liderima poput kompanija SCHNEIDER ELECTRIC, RITTAL, VERTIV, PANDUIT i njihovim lokalnim partnerima.

Tehnološki napredak

Kroz četiri tematske sesije i 20 predavanja, konferencija je obradila teme kao što su evolucija data centara, energetska efikasnost, sigurnost i zaštita, te uticaj Edge Computing-a na IT infrastrukturu.

Teme koje su obrađivane na konferenciji Datum 2024 su od izuzetne važnosti za budućnost IT sektora i digitalne ekonomije. Evolucija data centara je ključna, jer se broj korisnika interneta više nego udvostručio od 2010. godine, a globalni internet saobraćaj se povećao 25 puta. Unapređenja u energetskoj efikasnosti su pomogla da se postigne umerenost u rastu potražnje za energijom od strane data centara.

Energetska efikasnost je takođe bitna jer data centri i mreže za prenos podataka proizvode oko 1% emisija gasova sa efektom staklene bašte vezanih za energiju.

Sigurnost i zaštita podataka su od suštinske važnosti u današnjem digitalnom svetu, gde su podaci postali jedan od najvrednijih resursa. Zaštita podataka od neovlašćenog pristupa, krađe ili oštećenja je prioritet za sve organizacije.

Sve ove teme zajedno oblikuju kako će se IT industrija razvijati u narednim godinama i kako će se suočiti sa izazovima kao što su rastuća potražnja za digitalnim uslugama, potreba za održivim i energetski efikasnim operacijama, i zaštita podataka u sve povezanijem svetu. Konferencija Datum 2024 je pružila platformu za razmenu znanja i najboljih praksi u ovim ključnim oblastima, što je od vitalnog značaja za napredak i inovacije u IT sektoru.

Budućnost IT sektora

DATUM 2024 je postavio temelje za buduće regionalne inicijative, odvijajući se na srpskom i engleskom jeziku, i privukao je veliku pažnju stručnjaka iz regiona.

Za više informacija, posetite zvanični sajt konferencije na www.datum.rs.

Share.

Leave A Reply