Datalab Technologies d.d. objavljuje nameru o preuzimanju, povlačenje sa berze i ubrzanje rasta

0

Grupa međunarodnih investitora na čelu sa Simonom Kalužom udružiće snage sa osnivačem Datalaba, njegovim menadžmentom i zaposlenima-akcionarima kako bi preuzeli vlasništvo nad kompanijom Datalab Tehnologije, vodećom slovenačkom IT kompanijom koju je osnovao njen sadašnji generalni direktor Andrej Mertelj.

Datalab je već 25 godina vodeća kompanija u industriji informacionih tehnologija i izgradila je jaku reputaciju u softverskoj industriji. Danas je Datalabovo PANTHEON rešenje broj 1 u regionu među poslovnim informacionim sistemima u svom segmentu. Zajedno sa svojim partnerima, Datalab nudi usluge prodaje, podrške, implementacije, obuke i održavanja za poslovni program PANTHEON. Oni čine jednu od najvećih IT konsultantskih grupa u regionu i oslanjaju se na bazu lojalnih kupaca i talentovan tim zaposlenih, koji će nastaviti da igraju važnu ulogu u uspehu kompanije u budućnosti.

Nakon uspešnog završetka preuzimanja, Simon Kaluža, kao predstavnik investicione grupe, biće imenovan za novog člana upravnog odbora Datalaba. Simon Kaluža je prepoznat po svojim liderskim ulogama u regionu u okviru organizacije SAP.

„Duboko verujemo u održivi rast i potencijal Datalaba“, rekao je Simon Kaluža, koji u ime investicione kompanije upravlja investicijom. „Udružićemo snage sa Andrejem Merteljom, koji ima neverovatno znanje u industriji i vizionarsko vođstvo. Cilj nam je da podržimo održivi rast i ostvarimo ambiciozne ciljeve Datalaba. Radujemo se novim prilikama zasnovanim na ovoj saradnji i vrednosti koju možemo zajedno da stvorimo.”

„Naš cilj je da stalno koristimo inovativna rešenja i obezbedimo da kvalitetan IT program za poslovanje bude dostupan svima, pa i najmanjim kompanijama. Danas je PANTHEON poslovni informacioni sistem broj 1 u svom segmentu u regionu, i uveren sam da će Datalab nastaviti da napreduje i raste. Zahvalan sam na trudu i posvećenosti naših zaposlenih i na lojalnosti naših kupaca, koji su osnova uspeha Datalaba“, izjavio je Andrej Mertelj, osnivač i direktor Datalaba.

U planiranom preuzimanju učestvuju Ilirika, Jadek & Pensa, Kinstellar, AlbaCore i advokatska kancelarija Dobravc Tatalovič Kač.

Share.

Leave A Reply