Data Science Conference

0

U Beogradu će biti prvi put održana, prava besplatna Konferencija o nauci o podacima, pod nazivom Data Science Conference.

Posetioci će 13. i 14. oktobra imati priliku da se informišu i edukuju o jednoj od najbrže rastućih oblasti u poslovnom svetu koja nalazi primenu u svim oblastima u kojima su podaci ključni za dobro poslovanje.

Razlog pokretanja priče o Konferenciji je razvoj i unapređivanje veština i ključnih kompetencija mladih u skladu sa potrebama današnjeg  tržišta, a naš cilj je da kroz pružanje edukativnih sadržaja premostimo jaz na tržištu rada. Mi smo želeli da ovakav dogadjaj bude potpuno otvoren i besplatan za sve. U “open data” eri, deluje savršeno logično da znanje bude dostupno svima.“, reči su organizatora.

Konferencija će se sastojati od 23 predavanja iz različitih oblasti, kao što su  big data, data mining, machine learning i deep learning. Predavanja će održati predstavnici eminentnih kompanija, relevantinih u pomenutim oblastima. Tokom 45 minuta predavanja, oni će govoriti o najnovijim tehnologijama i njihovim primenama u različitim primenama u naučnom i poslovnom okruženju.

Dr Miloš Božić iz kompanije Vast će održati predavanje na temu deep learning-a i dostignuća u toj oblasti, kao načinima primene u rešavanju problema prepoznavanja slike.

Miloš Milošević je Data Engineer zaposlen u Nordeus-u. Njegova priča govori o prevenciji ranog odlaska korisnika u online igrama (early churn problem) i kako big data može pomoći u tome.

Miodrag Vujinović iz GfK nam donosi predavanje o segmentaciji kao alatu pomoću kog se mogu dobiti dodatne informacije o korisnicima u različitim okruženjima.

Milan Drakulić, jedan od Program Manager-a u Asseco SEE, će pričati o upoznavanju klijenata i prediktivnoj analitici koja dovodi do boljih rezultata u poslovnom svetu.

Gordana Đanković radi kao Data Scientist u kompaniji Telesign. Kroz svoje predavanje, ona će dati pregled data mining tehnika za detekciju prevara počinjenih putem internet i telekomunikacionih mreža.

Osim predavanja, na Data Science Conference posetioci će moći da obiđu štandove kompanija koje su podržale projekat i ostvare buduće poslovne kontakte.

Konferencija će se održati u utorak i sredu (13. i 14. oktobar) u Domu omladine, sa početkom u 9:30 časova.

Za više informacija o samoj Konferenciji posetite Facebook stranicu:

www.facebook.com/DataSciConference

ili se prijavite za newsletter na sajtu:  www.datasciconference.rs

Share.

Comments are closed.