Check Point Cloud Security pridobija velike pohvale kao lider u G2 recenzijama

0

Check Pointovi klijenti izražavaju entuzijazam povodom odličnog plasiranja vodećih u industriji Check Point CloudGuard proizvoda na G2, poznatom web sajtu za ocenu softvera.

Check Point CloudGuard pomaže hiljadama klijenata u rešavanju izazova upravljanja cloud bezbednošću i podržava inicijative koje se odnose na transformaciju u njihovim organizacijama. Napredna zaštita od pretnji, automatizovane sigurnosne mogućnosti i jedinstveno upravljanje bezbednošću pojednostavljuje cloud security za kompanije svih veličina. Bezbednosni timovi takođe mogu biti sigurni da su njihove odbrane efikasne. Check Point CloudGuard zauzima vodeću poziciju u industriji što se tiče stopa „ulova“ pretnji (threat catch) sa 100% stopom blokiranja, 100% sprečavanja zlonamernog softvera, 100% otpornosti na eksploataciju i 0% lažno pozitivnih rezultata.

Bilo da se radi o radnom opterećenju u javnom cloudu i privatnom cloudu ili okruženjima koja se oslanjaju na Network Function Virtualization (NFV), korisnici su dosledno rangirali Check Point CloudGuard rešenja u G2 Leader kvadrantima za Cloud Data Security.

Zaštita koja je jednostavna za primenu, integrisanje i upravljanje

Check Point CloudGuard Posture Management (ranije CloudGuard Dome 9) je prepoznat u G2 Leader kvadrantu kao softver za zaštitu podataka u cloudu (Cloud Data Security Software). Koristeći Check Point CloudGuard, klijenti obezbeđuju svu svoju imovinu i radna opterećenja u cloud-native okruženjima uključujući AWS, Azure, Google Cloud i Kubernetes.

Menadžer bezbednosti u kompaniji za finansijske servise rekao je da ceni „jednostavnost podešavanja platforme i iz cloud perspektive, kao i njenu integraciju sa Kubernetes“. Drugi finansijski korisnik je rekao da je CloudGuard Posture Management „neverovatno moćan cloud management alat koji je jednostavan za podešavanje“.

Moćna procena bezbednosnog stanja, detekcija pogrešne konfiguracije i mogućnosti primene najbolje prakse – zajedno sa lakoćom upotrebe – dobijaju velike pohvale. Korisnici proveravaju najbolje bezbednosne prakse i izvode testove usklađenosti za više clouda na jednoj platformi. Administrator velike kompanije za medicinske uređaje  je istakao: „ Ako vaša organizacija uvažava okvire usklađenosti, ovo je jedan od najboljih alata. Skupovi pravila usklađenosti su ekstenzivni za AWS. Oni takođe pokrivaju Azure i GCP prema NIST-u, PCI-u, GDPR-u i drugima. Alat u kontinuitetu nadgleda cloud naloge svakih sat vremena“.

Osim što pomažu u obezbeđivanju usklađenosti, korisnici smatraju da je CloudGuard Posture Management koristan alat za poboljšanje ukupnog bezbednosnog položaja. Klijent srednjeg preduzeća je zahvalan na „fleksibilnosti (upravljanja) Azure/AWS-a na jednom mestu, time olakšavajući upravljanje, a upozorenja nas podsećaju da obratimo pažnju na bilo koji problem i to čim se on pojavi.

Moćna prevencija za Cloud imovinu

Check Point CloudGuard Network Security štiti imovinu – servere, VM-ove i radna opterećenja od najsofisticiranijih pretnji i u privatnim i u javnim cloudima. Korisnici su ocenili Check Point CloudGuard Network Security kao lidera sa izuzetnom prisutnošću na tržištu u G2 mreži za Cloud Workload Protection Platforms.

Njihovi stavovi su potvrđeni i od strane administratora bezbednosti u jednoj mid-market kompaniji koja je otkrila da CloudGuard Network Security nudi „brzu primenu i skalabilnost“ i da ima „u potpunosti funkcionalan firewall koji je dostupan u cloudu“ sa mogućnošću „skaliranja prema potrebi na osnovu opterećenja i performansi“.

Drugi poslovni korisnik nazvao je Check Point „Bentlijem industrije bezbednosti“ sa „servisima zasnovanim na cloudu koji su veoma efikasni“. Check Pointovi korisnici imaju još mnogo toga da kažu o Check Point CloudGuard rešenjima. Možete ih pročitati na G2.

Da biste saznali više o Check Point CloudGuard proizvodima i mogućnostima koje pružaju posetite https://www.checkpoint.com/cloudguard/.

Izvor: Check Point

Share.

Leave A Reply