Canon pruža podršku filmskim stvaraocima objavljivanjem novog firmvera za svoje profesionalne fotoaparate

0

Nadograđujući na osnovu povratnih informacija od korisnika, najnovije Canon-ovo ažuriranje firmvera otključava nove profesionalne video mogućnosti na modelima EOS R5, EOS R6 i EOS-1D X Mark III

Canon Europe danas najavljuje ažuriranje firmvera za EOS R5, EOS R6 (firmver v1.4) i EOS-1D X Mark III (firmver v1.5). Kao odgovor na povratne informacije korisnika, ova ažuriranja firmvera će od svakog fotoaparata napraviti moćne mašine za profesionalno snimanje video zapisa.

Video sadržaj bioskopskog kvaliteta

Već dostupno na modelu EOS R5, novo ažuriranje firmvera donosi veoma traženi Canon Log 3 (C-Log 3) na modele EOS R6 i EOS-1D X Mark III. Canon-ov poznati Log 3 proširuje dinamički opseg i pruža veće opcije u prostoru boja kako bi se postigao bogat, visokokvalitetan video koji oslikava kvalitet bioskopskih kamera koje su holivudski standard. Ova logaritamska kriva gamuta takođe povećava kompatibilnost pomenutih modela sa procesima rada u bioskopskoj produkciji, što olakšava usklađivanje boje snimaka zabeleženih pomoću Canon-ovih kamera Cinema EOS serije.

Pojednostavljeni procesi rada sa video zapisom

Pored dostupnosti krive C-Log 3, ove nadogradnje firmvera dodaju snimanje na dvostruke kartice za sva tri fotoaparata. Korisnici sada mogu da snimaju istu video datoteku – rezolucija, broj kadrova u sekundi i kodek – na obe memorijske kartice, što osigurava da će postojati sigurnosna kopija snimka, ako jedna kartica bude oštećena. Ažuriranje firmvera za EOS-1D X Mark III i EOS R5 takođe dodaje podršku za CFexpress VPG400 kartice koje su novi industrijski standard, što garantuje minimalnu brzinu pisanja od 400 MB u sekundi radi pouzdanijeg snimanja video zapisa. Ovo je od suštinske važnosti prilikom snimanja u 8K ili snimanja RAW zapisa.

Kompatibilan sa kinematografskim proizvodima

Predstojeće ažuriranje firmvera za EOS R5 uvodi kompatibilnost sa Canon-ovim CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S i CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S Cine servo zum objektivima, što će od njega napraviti svestranu kameru koja će korisnicima pomoći da svoj sadržaj podignu na viši nivo. Pomoću novog firmvera, korisnici aparata EOS R5 mogu da kontrolišu ekspoziciju, fokus i zum sa tela, kao i da započnu snimanje pomoću dugmeta za snimanje na Canon Cine servo zum objektivima. Ova kompatibilnost se takođe proširuje i na Canon-ov softver EOS utility i Camera Connect, tako da korisnici mogu savršeno da integrišu EOS R5 u bilo koji proces rada.

Canon-ov novi firmver za EOS R5 omogućava eksterno 8K ProRes RAW snimanje u punom kadru i 5K opsečeno ProRes RAW snimanje kada je on povezan na Atomos Ninja V+ snimač, kao i 5K opsečeno ProRes RAW snimanje pomoću Atomos Ninja V snimača, što pruža neprikosnoven kvalitet slike pomoću cenovno pristupačnog i kompaktnog sistema kamere.

U kombinaciji sa modelom EOS R5, Atomos Ninja V+  je u stanju da snimi 8K zapis pri 30 fps, otvarajući nove mogućnosti filmskim stvaraocima i videografima. Ti profesionalni formati snimanja takođe omogućavaju neometano menjanje balansa bele boje i ISO vrednosti tokom obrade.

Ova najnovija ažuriranja firmvera otključavaju kritične video mogućnosti pomoću kojih će se stvaraoci sadržaja popeti na nove nivoe vrednosti produkcije.

Ažuriranje firmvera za EOS R6 i EOS-1D X Mark III sada je dostupno za preuzimanje odavde:

EOS R 6: https://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/cameras/digital_slr/eos-r6.html?type=important

EOS-1D X Mark III:  https://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/cameras/digital_slr/eos-1d-x-mark-iii.html?type=important

Ažuriranje firmvera za EOS R5 biće dostupno tokom leta 2021.

Share.

Leave A Reply