Canon predstavlja objektiv stvoren za HD TV produkciju

0

Canon je danas predstavio novi dodatak svojoj ponudi objektiva za HD TV produkciju – model HJ24ex7.5B. Naslednik izuzetno popularnog modela HJ22ex7.6B, ovaj objektiv unapređen je korišćenjem informacija dobijenih od korisnika i uključuje niz novih karakteristika. Višenamenski objektiv, HJ24ex7.5B savršen je za čitav niz televizijskih okruženja uključujući studijska snimanja, produkciju uživo i prikupljanje vesti, zahvaljujući jedinstvenom spoju 24x zuma visokog kvaliteta (najvećeg zuma dostupnog danas u ovom razredu objektiva ), impresivnom širokom uglu 7,5-180 mm i laganom, praktičnom obliku.

Napredne optičke performanse, nadaleko i naširoko 

Stvoren posebno za svet TV produkcije, unapređen optički dizajn objektiva HJ24ex7.5B omogućuje snimateljima i producentima da se približe predmetima koje snimaju i vide ih iz šireg ugla, sa novim 24x zumom koji daje dodatnu slobodu u studiju i na lokacijama. Demonstrirajući Canon-ovu stručnost u optičkom dizajnu, žarišna daljina objektiva od 7,5-180 mm nadmašuje onu kod njegovog prethodnika i uklanja potrebu za montiranjem drugih objektiva, omogućujući korisnicima da se neprimetno premeštaju između brzih snimaka iz daljine i snimaka izbliza. Unapređena optika modela HJ24ex7.5B daje i oštriju, prefinjeniju sliku kroz celi raspon zuma, sa kvalitetom i čistoćom koje su potrebne u HD produkciji.

Izuzetna prenosivost i profesionalne performanse u jednom 

Unapređeni ergonomski dizajn i revidirana optička struktura omogućavaju snimateljima da brzo i udobno snimaju dok su na terenu. Masa objektiva smanjena je na samo 1,78 kg, što omogućava snimateljima da se lako kreću po setu ili na lokacijama i da drže korak sa predmetima snimanja. Objektiv je konstruisan tako da je lakši i uravnoteženiji od prethodnika, sa poboljšanim težištem – zahvaljujući smanjenju mase i optimizaciji optičke strukture i strukture kućišta. Objektiv se može jednostavno koristiti i sa ramena, kada omogućuje pristup postavkama sa dlana tako da se snimatelji ne moraju odmaknuti od tražila kamere.

Dizajniran kako bi ponudio najbolje moguće performanse u TV produkciji, HJ24ex7.5B opremljen je istim digitalnim pogonskim sklopom kao i najnoviji HD objektivi iz najnaprednije serije ENG, što snimateljima omogućava da odaberu položaje zuma i brzine koje se mogu ponavljati, kao i postavke fokusa i blende koje im odgovaraju. Sistem za kodiranje sa apsolutnom vrednošću ugrađen u digitalni pogonski sklop omogućava snimateljima da brzo započnu sa radom bez ikakvog čekanja, što je savršeno za snimanje vesti i u sportskim okruženjima. Prikladan i za virtuelne primene, sistem za kodriranje poboljšava potrošnju energije objektiva, omogućavajući snimateljima da snimaju duže, a objektivu da automatski odredi položaj sočiva kako bi se funkcija kompenzacije hromatskih aberacija ugrađena u kameru mogla aktivirati bez čekanja.

HJ24ex7.5B će biti dostupan od maja 2015.

Share.

Leave A Reply