Canon predstavlja novi 24-inčni referentni ekran i zvezdani tim 4K kamera za profesionalce i entuzijaste

0

Kompanija Canon predstavila je novu generaciju ulazno-izlaznih rešenja za radna okruženja u 4K produkciji. Predstavljeni proizvodi uključuju DP-V2410, robusni 4K referentni ekran dijagonale 24 inča i dve nove 4K kamere – EOS C300 Mark II, 4K Cinema EOS kameru, i XC10, kompaktnu, laganu 4K kameru za video-zapise i fotografije, namenjenu snimateljima entuzijastima. 

DP-V2410 – 24-inčni 4K referentni ekran

Novi DP-V2410 konstruisan je za korišćenje na mestu snimanja, u televizijskim i filmskim okruženjima, i nudi precizan i pouzdan prikaz 4K sadržaja, omogućavajući proveru kvaliteta materijala koji se snimaju uživo, proveru fokusiranja i ekspozicije kao i upravljanje i kalibraciju boja na licu mesta.

Nastavljajući se na postojeći Canonov 4K referentni ekran DP-V3010, novi model DP-V2410 nudi zadivljujuću rezoluciju 4K (4096 x 2160 točaka) uz zapanjujuće precizan prikaz boja. Zahvaljujući novom načinu prikaza High Dynamic Range, ekran omogućava korisnicima da u isto vreme lako vide naglašeno svetle scene i detalje u senci, prikazujući prirodniju i realističniju sliku. DP-V2410 je optimizovan za filmski standard DCI-P3, televizijski standard ITU-R BT.2020 te standard ACES Proxy (ACES Ver. 1.0). Novi IPS panel s RGB LCD pozadinskim osvetljenjem ugrađen u ekran omogućava postizanje kontrasta od 2000:1, a Canonov sistem automatske korekcije boja i osvetljenja osigurava uvek isti kvalitet slike, boju i osvetljenje.

Opremljen interfejsima 3G/HD-SDI i HDMI, kao i ugrađenom jedinicom za rekonstrukciju boja (debayer), DP-V2410 je u stanju da prikaže izvorni 4K RAW snimak direktno s kompatibilnih kamera Cinema EOS, što eliminiše dodatan trošak nabavke spoljne jedinice za rekonstrukciju boja. Ugrađena funkcija usklađivanja kvaliteta slike automatski sinhronizuje prikaz boja s kompatibilnih Canonovih kamera, sprečavajući eventualne greške u podešavanjima.

Niz funkcija namenjenih korišćenju na mestu snimanja omogućavaju brz i jednostavan pregled sadržaja, uključujući funkciju Wave Form Monitor s podrškom za rezoluciju 4K te funkciju Vectorscope, koje proveravaju integritet signalnih podataka. Ekran je opremljen višestrukim 1D/3D tabelama za nivelaciju boja (look-up-table – LUT) koje olakšavaju kontrolu, te meračem nivoa zvuka za precizno zvučno snimanje.

DP-V2410 je smešten u elegantno i robusno kućište opremljeno izdržljivom ručkom za nošenje. Težak je svega 12 kilograma i jednostavno se prenosi, a opremljen je jedinicom za napajanje od 24 volta.

EOS C300 Mark II FSL 24-105 f4LDP-V2410 se očekuje na evropskom tržištu u četvrtom kvartalu 2015. godine.

Nova generacija 4K videokamera – EOS C300 Mark II i XC10

EOS C300 Mark II je nova, izdržljiva Cinema EOS 4K video-kamera, koja omogućava filmskim i TV snimateljima zadivljujući 4K video-zapisa s dinamičkim rasponom u 15 koraka, visokom brzinom protoka podataka na ugrađene kartice CFast 2.0.

Stvorena je za snimatelje entuzijaste, ali je savršena i kao sekundarna kamera u profesionalnoj produkciji. XC10 je nova, kompaktna digitalna video-kamera koja u jednom uređaju nudi fleksibilnost snimanja 4K video-zapisa visokom brzinom prenosa te fotografija rezolucije 12 megapiksela.

 

Share.

Comments are closed.