Canon predstavlja najširi na svetu prenosni 4K TV objektiv

0

Canon danas predstavlja CJ12ex4.3B, novi 2/3” prenosni 4K zum objektiv s najširom žarišnom daljinom na svetu od neverovatnih 4,3 mm. Objektiv je namenjen profesionalnim snimateljima intervjua ili prenosa uživo, uključujući sportske događaje i vesti.

Izuzetne 4K optičke performanse

Koristeći sve prednosti Canonovog čuvenog nasleđa u optičkom dizajnu i naprednim tehnologijama, CJ12ex4.3B daje izuzetan 4K kvalitet slike kroz ceo raspon optičkog zuma od 12x. Pružajući slobodu brzog prilagođavanja raznim okruženjima za snimanje, novi objektiv omogućava snimateljima da se trenutno prebace s ultra-širokog 4,3-milimetarskog kadra na uvećani kadar, a istovremeno osigurava prvorazredni kvalitet slike od središta do ivica. Ugrađeni 2x konverter pomaže da se dosegnu još veće žarišne daljine, zadržavajući pritom 4K optičke performanse.

Kako bi omogućio beleženje oštrih slika velikog kontrasta, Canon je u objektivu CJ12ex4.3B koristio više fluoritnog i UD stakla u kombinaciji sa svojim stručno izrađenim premazima. Rezultat je izuzetna kontrola nad efektom ghostinga i refleksijama. Novi sistem za unutrašnje fokusiranje s tri grupe elemenata doprinosi smanjenom efektu dizanja fokusa.

Izuzetna mobilnost i fleksibilno korišćenje

Zahvaljujući potpuno novom dizajnu, CJ12ex4.3B je kompaktan i lagan. Masom od svega 2,1 kg, kao i veličinom i dimenzijama, sličan je uporedivim 2/3“ HD objektivima. Savršen za snimanje s ramena koje uobičajeno koriste snimatelji vesti, objektiv se može vrlo lako koristiti na terenu, a zahvaljujući ergonomskom dizajnu i rukohvatu, može se udobno držati i tokom dužeg vremenskog perioda. U objektiv su ugrađena tri 20-pinska priključka za jednostavno povezivanje s postojećim HD kontrolerima zuma i fokusa, a može se istovremeno direktno spojiti na spoljni virtuelni radni sistem.

Opremljen digitalnim kontrolerom (Digital Drive Unit), CJ12ex4.3B nudi napredne mogućnosti, dajući korisnicima slobodu da izaberu položaje zuma i brzine koje je moguće ponavljati, isto kao i postavke fokusa i otvora. 16-bitni koder s apsolutnom vrednosti ugrađen u digitalni kontroler omogućava snimateljima da odmah počnu snimati s uključenom funkcijom kompenzacije aberacija ugrađenom u kameru, bez potrebe za prethodnom inicijalizacijom, što objektiv čini savršenim za trenutno beleženje novosti ili scena iz sveta divljih životinja, u situacijama kada zanimljivi akcioni trenutak može nestati iznenada, kao što se i pojavio. Digitalni ekran, ugrađen u digitalni kontroler, olakšava postavljanje, pregledanje i prilagođavanje bitnih funkcija, na sličan način kao kod 2/3“ HD objektiva.

 

Share.

Comments are closed.