Canon predstavlja EF 50mm f/1.8 STM – za istaknute portrete i prekrasno zamućene pozadine

0

Canon je danas predstavio EF 50mm f/1.8 STM, novi objektiv fiksne žarišne daljine, koji vam omogućava da zabeležite fotografije sa objektima koji „iskaču“ iz scene ili da ostavite utisak sa prekrasnim zamućenjem pozadine.

Naslednik neverovatno popularnog modela EF 50mm f/1.8 II i savršen drugi objektiv za sve koji žele da podignu svoje fotografije na viši nživo, EF 50mm F/1.8 STM izvanredan je pri snimanju portreta, fotografija u okruženju s niskim nivoom osvetljenja i za dodavanje umetničkog utiska svakodnevnim predmetima i scenama, zahvaljujući maksimalnom otvoru objektiva f/1.8 i žarišnoj daljini od 50 mm.

EF 50mm f/1.8 STM donosi poboljšani dizajn, Canonov premaz Super Spectra, blendu sa sedam listića i tehnologiju STM za glatko, gotovo nečujno fokusiranje. Kompaktan, lagan i povoljan, EF 50mm f/1.8 STM je dobrodošao dodatak fotografskoj torbi za sve one koji žele da zabeleže fotografije koje ostavljaju snažan utisak.

Istražite kreativne portrete i fotografiranje pri slabom osvetljenju

Sa novim objektivom jednostavno možete da zabeležite vrhunske portrete ili snažne, umetničke fotografije i video-zapise – široki otvor objektiva od maksimalno f/1.8 omogućuje preciznu kontrolu nad dubinom polja. EF 50mm f/1.8 STM vam daje kreativnu slobodu da se fokusirate na izabrani predmet fotografije i pustite da se ostatak kadra stopi u glatko zamućenu pozadinu – čime trenutno privlačite pažnju gledalaca na tačno određeno područje. Otvor pušta i više svetla u objektiv, što vam omogućava jednostavno fotografisanje u tamnijim okruženjima.

Fiksna žarišna daljina od 50 mm omogućava dobijanje visokokvalitetnih rezultata, sa vidljivo poboljšanom oštrinom i kontrastom. U paru s EOS DSLR fotoaparatom sa senzorom veličine APS-C, objektiv je savršen za snimanje portreta i omogućava vam beleženje idealnih kompozicija na kojima se nalaze glava i ramena subjekta. Koristan je i kao svakodnevni standardni objektiv za DSLR fotoaparate punog kadra i sjajan za beleženje velikog broja različitih predmeta fotografije s prirodnog gledišta i iz prirodne perspektive.

Objektiv nudi najmanju udaljenost fokusiranja od svega 0,35 m, što omogućava da se još približite predmetima koje fotografišete i postignete veće uvećanje, a blenda sa 7 listića daje prekrasno zamućenje i akcente izvan fokusiranog područja. Objektiv nudi poboljšani kvalitet slike u poređenju s prethodnikom, a koristi Canonov premaz Super Spectra Coating koji smanjuje količinu unutrašnjih refleksija, kao i odbljeske i efekt ghostinga.

Savršen dodatak svakoj fotografskoj torbi

Objektiv je lagan i kompaktnog dizajna, a uz masu od svega 160 grama, lako se prenosi u bilo kojoj fotografskoj torbi, čiju ukupnu masu povećava tek neznatno. Novi dizajn u skladu je s Canonovim EOS DSLR aparatima za početnike i srednje napredne korisnike, a novi metalni navoj omogućava izdržljivije povezivanje s kućištem fotoaparata. Prsten za ručno fokusiranje daje vam dodatnu slobodu da precizno određujete fokus prilikom fotografisanja i snimanja video-zapisa.

EF 50mm f/1.8 STM – najvažnije prednosti:

  • Fantastičan objektiv za portrete
  • Brzo, gotovo nečujno fokusiranje
  • Sjajne performanse pri slabom svetlu
  • Vrhunski oštra i kvalitetna slika

Kompaktan dizajn omogućiće vam da ga koristite gde god da se nalazite

Share.

Comments are closed.