Budućnost data centara: Održivost kao imperativ

0

Kada se upravlja infranstrukturom od stotinu ili hiljadu servera neophodno je da oni funkcionišu na efikasan način kako bi poboljšali cenu i unapredili održivost. Kako potrošači i organizacije agresivno usvajaju računarske modele bazirane na klaudu, zahtevi za data centrima će eksponencijalno rasti, a operatori će morati da prihvate nove načine merenja, praćenja i smanjenja potrošnje energije i emisije štetnih gasova.

Imperativ održivosti u Microsoftu  je to da smo posvećeni pokretanju softvera i tehnoloških inovacija koji pomažu ljudima i organizacijama širom sveta da unaprede životnu sredinu. Naš cilj je da se smanji uticaj našeg poslovanja i proizvoda, kao i da budemo lider u odgovornom ponašanju prema životnoj sredini, pružajući visok kvalitet softvera i usluga po kojima je Microsoft poznat. Pristup održivom razvoju životne sredine za naše data centre je obiman i uključuje više stvari.

Održivost od temelja 

Ovo uključuje favorizovanje lokacija u kojima su dostupni obnovljivi izvori energije ili postoji mogućnost izbora alternativnih energetskih izvora, i gde klima omogućava korišćenje airside ekonomizacije više nego korišćenje čilera (rashladnih agregata). Jednom kada izaberemo lokaciju, želimo da praktikujemo dostupne građevinske procese i materijale koji su u ekološkom smislu najbolja varijanta, uključujući reflektujuće i emitivno bojenje, sertifikovane LEED materijale, kao i korišćenje biodizela u građevinskoj opremi.

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply

Verified by MonsterInsights