Budite deo Telenorovog Foruma mladih u Oslu 2015

0

Telenor poziva mlade iz Srbije da se prijave na Telenorov Forum mladih koji se održava u Oslu u decembru. Tema ovogodišnjeg Foruma je „Znanje je za sve“. Treći po redu Forum organizuje Telenor grupa u saradnji sa Nobelovim centrom za mir.

„Verujemo da mladi ljudi, kojima su digitalne tehnologije deo odrastanja, mogu da pomognu u stvaranju bolje digitalne budućnosti za sve. Zahvaljujući Telenorovom Forumu, mladi iz nordijskih zemalja, Evrope i Azije povezaće se i razmeniće mišljenja i poglede na izazove sve povezanijeg sveta oko nas. Radujemo se dolasku 26 učesnika iz svake od 13 zemalja u kojima poslujemo na Forum mladih u nedelji dodele Nobelovih nagrada“, kaže izvršna potpredsednica Telenor grupe i direktorka korporativnih poslova Katja Nordgard.

Svi zainteresovani, između 18 i 28 godina, mogu da se prijave do 21. septembra 2015, na sajtu Telenora. Stručnost u oblasti telekomunikacija nije obavezna, ali se od kandidata očekuje da napišu esej od 300 reči i odgovore na jedno od tri postavljena pitanja koja se odnose na ovogodišnju temu Foruma.

„Zadovoljstvo nam je što će dva kandidata iz Srbije učestvovati na jedinstvenom Telenorovom Forumu mladih. Svesni smo da su znanje i tehnologija ključni preduslov za započinjanje dijaloga i dalju izgradnju digitalne budućnosti. Sedmodnevne radionice odlična su prilika za talentovane mlade ljude da svoje ideje predstave van granica Srbije“, kaže Marija Vujanić, direktorka Korporativnih komunikacija.

Globalni i lokalni proces selekcije:

U prvoj fazi selekcije u Srbiji biće odabrana četiri kandidata za uži izbor. Finalni izbor dva kandidata iz Srbije koji će putovati na Forum mladih biće poveren međunarodnom žiriju sastavljenom od predstavnika civilnog sektora, akademika i rukovodilaca Telenor grupe.

Više o Telenorovom Forumu mladih:

Share.

Comments are closed.