Brojka nedelje: Kaspersky Lab mesečno dostavi 4 petabajta informacija namenjenih ažuriranju instaliranih bezbednosnih rešenja

0

Kaspersky Lab mesečno dostavi 60.000 ažuriranih informacija (apdejtova) za sve svoje zaštitne proizvode svuda u svetu. Ukupna veličina ovih update-ova dostiže 4 petabajta. To je otprilike isto kao milion filmova ili više od 10 miliona knjiga. Ako biste ih sve stavili na gomilu, sačinili bi toranj koji bi dosegao do Meseca.

Tokom svakog ažuriranja, baze sigurnosnih potpisa se obnavljaju, najnovije izmene na proizvodu se preuzimaju i druge bitne promene se nude – i to sve u pozadini i bez ometanja rada korisnika. Ovo, zajedno sa našom heurističkom tehnologijom, korisnicima i njihovim podacima pruža zaštitu od konstanto prisutnih malvera, eksploita, fišing stranica i drugih trikova sajber kriminalaca. Stručnjaci Kaspersky Lab-a svaki dan analiziraju više od 300.000 uzoraka opasnih softvera i dodaju ih u svoju bazu podataka koja je svake godine bogatija za više od 100 miliona novih uzoraka malicioznih kodova.

Ukupan obim update-ova za sve proizvode iznosi oko 14 gigabita (tj. 1.75 gigabajta) u sekundi i oni se šalju na oko 25 miliona jedinstvenih IP adresa u 200 zemalja i teritorija svakog dana. Svakog meseca više od 4 petabajta podataka se prenosi ka proizvodima Kaspersky Lab-a. Korisnik jedva da primeti intenzivan i mukotrpan rad stručnjaka, jer se automatska ažuriranja tiho instaliraju i ne utiču na

Da biste saznali više o procesu snabdevanja naših korisnika ovim update-ovima i da biste videli neke od najudaljenihih i neočekivanih destinacija za naše ažurirane informacije, pročitajte zvanični blog koji piše Eugen Kaspersky.

Share.

Leave A Reply