Božo Janković EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2014. godinu

0

Božo Janković, vlasnik kompanije Enterijer Janković d.o.o. osvojio je nagradu EY Preduzetnik godineTM koju međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje već treću godinu za redom. Pored glavne nagrade, priznanja su uručena Ljiljani Živković Karaklajić, vlasnici kompanije D-Express d.o.o. u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine i Vladimiru Mastiloviću, vlasniku kompanije 3Lateral d.o.o. u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine.

Beograd 20. februar 2015. godine – „Nagrada EY Preduzetnik godine bez sumnje za svakog menadžera prestavlja vrhunac poslovnog uspeha pogotovu u današnjim uslovima poslovanja kada se i najbolji svetski rukovodioci suočavaju sa brojnim preprekama u težnji za uspešnim vođenjem kompanije. Danas dobiti ovo priznanje i predstavljati Srbiju u Monte Karlu na izboru za Svetskog Preduzetnika godine, još veća je potvrda da neko ceni sve napore koje ulažemo kako za napredak svoje kompanije, tako i za društvo u celini.“, izjavio je Božo Janković, pobednik ovogodišnjeg takmičenja EY Preduzetnik godine.

Kompanija Enterijer Janković uspešno posluje već dve i po decenije. Regionalni je lider u oblasti projektovanja i opremanja enterijera visokog ranga i složenosti i proizvodnje građevinske stolarije vrhunskog kvaliteta.

BozoJankovicEOY2014_879535709.jpg

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je juče, 19. februara u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu, a ime ovogodišnjeg pobednika je na svečanoj ceremoniji saopštio ministar Privrede, Željko Sertić.

„Želim da podržim sve vas koji ste večeras ovde, želim da podržim sve mlade preduzetnike koji imaju ideju da naprave jedan veliki korak u svom životu i uđu u svet preduzetništva jer to je najbolji način da daju svoj doprinos.  Vi ste oni koji poseduju kreativnost, sposobnost, i snagu da postanete još bolji i kvalitetniji“, rekao je ministar Privrede, Željko Sertić.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine Božo Janković predstavljaće Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

„Odgovor na pitanje ‘Šta možemo da uradimo da nam bude bolje?’ ne krije se u nekom magičnom receptu, već se nalazi u pojedincima koji imaju hrabrost da slede svoje poslovne ideje, koji ne čekaju rešenje već ga sami pronalaze. Preduzetnike je potrebno više promovisati, što je jedan od najvažnijih ciljeva programa EY Preduzetnik godine. Nagrađeni preduzetnici predstavljaju model za uspešno poslovanje, na koji drugi treba da se ugledaju“, izjavio je Stiven Fiš, rukovodeći partner u kompaniji EY u Srbiji.

 

Pored dobitnika priznanja, u finalu za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli su se: Stojan Dangubić (Aling Conel d.o.o.), Slaviša Drobilović (Meteor Commerce d.o.o.), Milanko Jovanović (Divi d.o.o.), Zlatko Kadić (Nevena Color d.o.o.) i Budimir Stamatović (Stara Varoš d.o.o.).

O programu EY Preduzetnik godineTM

EY Preduzetnik godineTM (EY Entrepreneur Of The YearTM) je najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetničkom biznisu. Ovaj globalni program se razlikuje po tome što promoviše preduzetnički duh i inicijativu i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom vizijom, liderstvom i inovativnošću. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godineTM sprovodi se na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou u gotovo 60 zemalja.

Enterijer Janković d.o.o.

Kompaniju Enterijer Janković d.o.o. je osnovao pre dve decenije u Novom Sadu gospodin Božo Janković. Kompanija predstavlja regionalnog lidera u oblasti projektovanja i opremanja enterijera visokog ranga i složenosti i proizvodnje građevinske stolarije vrhunskog kvaliteta. Danas, zapošljava blizu 500 ljudi i može se pohvaliti sa preko 1000 izvedenih projekata različitog tipa. Pored sedišta u Srbiji, kompanija Enterijer Janković ima i predstavništva u inostranstvu (u Nemačkoj, Rusiji, Kazahstanu, Belorusiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini) i nekoliko filijala (u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani, Lionu, Abu Dabiju, Bakuu i Sant Petersburgu).

Share.

Leave A Reply