Besplatni pitajte.rs vebinar: ”Blokada u odlučivanju i porodično upravljanje“

0

Naredni besplatni pitajte.rs vebinar u organizaciji fondacije RNIDS (Registar nacionalnog internet domena Srbije) biće premijerno prikazan 7. septembra u 20 časova, a tema kojom se bavimo ovog puta je ”Blokada u odlučivanju i porodično upravljanje (family governance)”.Gost je Milovan Zvijer, advokat i ekspert upravo u ovoj oblasti.

Bilo da je u pitanju malo preduzeće ili velika kompanija, kada dođe do prenosa poslovanja bitno je znati šta sve zahteva sam proces i važno je ispoštovati sve procedure. U suprotnom, biznis transfer može biti loš a ponekad i koban po opstanak i budućnost firme u kojoj se vrši prenos.

Milovan Zvijer je advokat i partner u Four Legal. Specijalizovan je za pružanje pravnog savetovanja u M&A transakcijama (tj. postupcima kupovine i prodaje kompanija, raznih vrsta reorganizacije i restrukturiranja i statusnih promena) i drugim postupcima prenosa poslovanja, sa posebnim akcentom i iskustvom u postupcima tranzicije u vlasništvu i upravljanju u porodičnim kompanijama.

Pored navedenog, Milovan takođe pruža pravno savetovanje u složenim pitanjima kompanijskog i ugovornog prava, kao i savetovanje o radnopravnim pitanjima domaćim i međunarodnim klijentima tj. zavisnim društvima globalnih kompanija koje posluju u regionu.

Milovan je završio zvaničnu obuku za medijatora i konsultanta u okviru ASEE Centra za razvoj porodičnih kompanija.

Vebinar možete pratiti 7. septembra od 20 časova na zvaničnom Jutjub kanalu RNIDS-a.

Teme o kojima će biti reči u vebinaru su: osnovni oblici prenosa poslovanja (biznis transfer), kako se biznis nasleđuje i zašto je važno planiranje nasleđivanja, da li internet domen može da se “nasledi”, šta je zajednička a šta posebna imovina supružnika, zablude u vezi bračnih ugovora, šta je korporativno a šta porodično upravljanje, porodično upravljanje (family governance) i porodični protokoli.

U komentarima možete postaviti pitanja koja vas interesuju u vezi sa ovom temom, a Milovan će se potruditi da na njih odgovori tokom trajanja vebinara.

Link ka sajtu:

https://www.domen.rs/sr-latn/pitajters-vebinar-blokada-u-odlucivanju-i-porodicno-upravljanje-family-governance

Link ka Jutjubu:

https://www.youtube.com/c/RegistarnacionalnogInternetdomenaSrbijeBeograd

Share.

Leave A Reply