Beogradsko finale takmičenja „Yettel – Brzinom do zvezda”

0

Nakon više od četiri meseca, 270 dečaka i devojčica iz 17 beogradskih opština u Atletskoj dvorani u Beogradu odmerilo je svoje takmičarske sposobnosti u okviru beogradskog finala osmog ciklusa „Brzinom do Zvezda”.

Takmičenje koje organizuje kompanija Yettel u saradnji sa Srpskim Atletskim Savezom, u potpunosti je ispunilo svoj cilj, a to je popularizacija atletike i razvoj timskog duha i sporta kod osnovaca. Takmičenje su otvorili Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza i Marija Vujanić, direktorka Komunikacija i održivog razvoja u Yettelu. 

„Naša želja, i želja Srpskog Atletskog Saveza, je da kroz ovaj događaj ukažemo na prave vrednosti, da su učestvovanje, druženje i međusobna podrška podjednako važni kao i pobeda, kako u sportskim takmičenjima, tako i u životu. Verujemo da je važno tražiti balans u svakodnevnom životu i da treba bodriti decu da se od malih nogu bave sportom. Radujemo se velikom finalu u junu kada će zajedno trčati deca iz cele Srbije‟, rekla je Marija Vujanić, predstavnik Yettela. 

U današnjoj manifestaciji učestvovalo je 17 timova iz 17 beogradskih opština, odnosno 270 dece iz osnovnih škola sa teritorije Beograda. Tokom kvalifikacija, 16 dečaka i 16 devojčica, izborilo se za svoje mesto u polufinalnim trkama, a nakon promotivne trke odmerili su snage u finalnim trkama.

Pobednici beogradskog finala su Jelena Živković, OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“, Vračar i Aleksa Lukač, OŠ „Momčilo Živojinović“, Mladenovac. Njima i ostalim učesnicima uručene su vredne nagrade kompanije Yettel.

Share.

Leave A Reply