Beograd se ubrzano pokriva Vipovim 4G LTE signalom 

0

Vip mobile danas je pustio signal 4G LTE mreže na 100. baznoj stanici koja se nalazi u centru Beograda, kod Hrama Svetog Save na Vračaru.  Izuzetnim angažovanjem tehničkih timova za samo 3 nedelje pokriven je najveći deo teritorije Beograda (Novi Beograd, Zemun i centralno gradsko jezgro), kao i celo Pančevo.

Operater planira da nastavi sa širenjem najnovije tehnologije mobilnih sistema na Kopaoniku i Zlatiboru, a zatim i po većim gradovima širom Srbije.

Više stotina korisnika koji žive ili rade u zonama pokrivanja i već poseduju mobilne uređaje koji podržavaju ovu tehnologiju se odazvalo pozivu Vipa da do kraja aprila besplatno proba kvalitet  4G LTE mreže.

„Izuzetno smo zadovoljni povratnim informacijama koje o našoj 4G LTE mreži  dobijamo od korisnika koji trenutno besplatno testiraju  naš mobilni  internet, kao i velikom zainteresovanošću korisnika za nove tehnologije. Radujemo se što čujemo da u različitim delovima Beograda naši korisnici redovno postižu brzine koje su u proseku do 40 Mbps za download i 10 Mbps za upload podataka, uz gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje on-line sadržaja. Uvođenjem nove tehnologije Vip mobile postavlja novi standard kada je reč o kvalitetu servisa prenosa podataka, koji omogućava nove usluge kao što je HD video sadržaj na mobilnim uređajima”, kaže Dejan Kastelic, direktor /CTO Vipa.

Vip ove godine planira da uloži više od 30 miliona evra u razvoj 4G mrežne tehnologije, kao i u unapređenje 2G i 3G mreže širom Srbije. Na ovaj način operater će obezbediti veću pokrivenost signalom na otvorenom i unutar objekata, bolji kvalitet razgovora uz brži mobilni internet, dok će mnoga manja mesta širom Srbije dobiti 3G signal.

Više informacija o Vip 4G LTE mreži i mapa pokrivanja dostupni su ovde

 

Share.

Comments are closed.