Bankarstvo preko društvenih mreža – platni sistem budućnosti?

0

Letnja stručna radionica „Bytes of Banking“

Ljubljana, 9. 6. 2015. – Od 17. do 26. jula će u prostorijama Halcom-a biti održana besplatna međunarodna radionica za studente pod nazivom „Bytes of Banking“. Organizator je Halcom, a namenjena je studentima elektrotehnike i računarstva EESTEC. Glavna tema ovogodišnje stručne radionice je bankarstvo preko društvenih mreža (engl. social media banking). Studenti će imati priliku, da uz pomoć bankarskih profesionalaca, stvore inovativna i kreativna rešenja digitalnog bankarstva.

Nakon uspešne prošlogodišnje, a ujedno i prve međunarodne radionice, koja je imala za cilj sticanje znanja i kompetencije u bankarstvu, ovog leta se organizuje druga međunarodna radionica za studente pod naslovom „Bytes of Banking“. Glavna tema ovogodišnje stručne radionice je bankarstvo preko društvenih mreža (engl. social media banking), koja je danas jedna od trendova u bankarskoj industriji. Studenti će dobiti priliku da kreiraju nova rešenja uz pomoć bankarskih stručnjaka. Radionica će se održati od 17.07.-26.07.2015., u prostorijama kompanije Halcom u Ljubljani.

Uspeh prošlogodišnje radionice koji je bio propraćen od strane šire poslovne javnosti je nagrada američke privredne komore u Sloveniji, za najbolju preduzetničku praksu u oblasti inovacija u programu „Best of the best“. Upravo zbog tog uspeha organizatori su ove godine dobili dva veoma važna partnera. Prvi je, NLB banka, koja se projektu pridružila kao srebrni partner. Drugi partner je Udruženje menadžera sa Ekonomskog fakulteta, koji će zajedno sa učesnicima, studentima ekonomije, biti podeljeni u interdisciplinarne timove, koji će doprineti aktivnostima u rešavanju poslovnih izazova i sticanju novih znanja.

Učesnici će biti podeljeni u međunarodne interdisciplinarne timove. Njihov glavni izazov biće da zajedno razviju tehnički prototip i poslovni model ideje, koja rešava konkretan izazov u oblasti bankarstva preko društvenih mreža. Na završnoj svečanosti, koja će se održati u prostorijama partnera projekta, NLB banke, u petak 24. jula u 16h, studenti će se takmičiti pred žirijem za nagrade u kategorijama „Best pitch“ i „Best prototype“. Žiri će biti sastavljen od članova iz kompanije Halcom i NLB banke, kao i profesora Elektrotehničkog fakulteta i Fakulteta tehničkih i kompjuterskih nauka. Najbolji pojedinci će biti nagrađeni plaćenim stažiranjem u akademskoj godini 2015/2016.

Na radionicu se mogu prijaviti svi studenti sa predznanjem u oblasti razvoja ili poslovanja; studenti računarstva, elektrotehnike i povezanih studija. Takođe je potrebno predznanje programskih jezika JAVA, Java Script i HTML. Za studente ekonomije su potrebna predznanja osnove marketinga, poslovnog modeliranja i analize. Radionice će biti održane na engleskom jeziku i besplatne za studente.

Više o međunarodnoj radionici i formularu za registraciju možete naći na stranici http://bytes.si. Poslednji dan za prijavu je 13.jun!

Share.

Comments are closed.