Avira Antivirus Pro dobio nagradu za najbolju upotrebljivost od AV-Testa

0

Ekspert za bezbednost Avira je danas saopštila da je njen Avira Antivirus Pro dobio ” Nagradu za najbolju upotrebljivost 2014″ za korisnike potrošače od AV – TEST-a.

AV – TEST izvestio je da je Avira Antivirus Pro pokazala najbolje rezultate u kategoriji upotrebljivosti u svih šest testova sertifikacije tokom cele 2014. godine. Laboratoriji AV-TESTa procenjuju koliko ozbiljno instaliran sigurnosni softver utiče na jednostavnosti celokupnog računara, posebno što se tiče lažnih pozitiva. U testovima, laboratorij je posetio čiste sajtove, skenirao preko 400,000 benignih aplikacija po ispitivanju te prijavio svaku blokiranu radnju tokom instalacije programa. Avira Antivirus Pro je postigla izvanredne rezultate u svim testnim jedinicama.
“Avira je bezbednosno rešenje koje nudi korisniku širok spektar slobode i čuje se samo kad situacija to zahteva”, rekao je Gvido Habicht, Predsednik Uprave AV – TEST GmbH. Osim pobede u kategoriji za Najbolju upotrebljivost, Avira bezbednosni softver je uvek pokazivao i dobre rezultate u dodatnim ispitnim kategorijama kao što su Zaštita i Izvedba (brzina).
“Kad dobro prođemo na nezavisnim testovima grupe kao što je AV – Test, to samo učvršćuje naše uverenje u posao koji obavljamo kako bi zaštitili korisnike, a istovremeno ponudili proizvod koji je jednostavan za korišćenje”, rekao je Philipp Volf, Izvršni potpredsednik Bezbednosnih laboratorija Avire. “Aviri je i dalje važno obezbediti našim klijentima potvrdu s treće strane da smo dobri u onome što radimo, a to našem produkt timu pruža rezultate u realnom vremenu i povratne informacije koje nam govore da smo na pravom putu sa stvaranjem naših proizvoda . ”
AV – TEST je nezavisni dobavljač usluga u oblasti IT bezbednosti i antivirusnih istraživanja, sa fokusom na otkrivanje i analizu najnovijih zlonamernih softvera i njihovu primenu u sveobuhvatnom uporednog testiranja bezbednosti proizvoda.
U Srbiji Avirine sigurnosne proizvode distribuira ASBISc Enterprises Plc, koji je jedan od vodećih distributera informacionih tehnologija (IT proizvoda) na tržištima Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA). Posluju u 29 zemalja, njihov IT prodajni program proizvoda obuhvata širok spektar IT komponenti, blokova i periferija, mobilnih IT sistema.

Share.

Comments are closed.