Autodesk uvodi periodičnu pretplatu na softver

0

18/02/2015 –

Autodesk, jedna od najvećih softverskih kompanija, najavila je da od 1. februara 2016. uvodi periodičnu pretplatu na Autodesk rešenja.

Periodična pretplata nudi pojednostavljeno upravljanje softverom, instalaciju i unapređeno korisničko iskustvo. Osim fleksibilnih uslova plaćanja, korisnici će pretplatom i različitim nadgradnjama imati i mogućnost da softveru pristupe sa više uređaja. Korisnici Autodesk rešenja koji su kupili obnovljive licence, moći će da nastave da koriste iste, dok će korisnici pretplate sa godišnjim održavanjem nastaviti da koriste sve pogodnosti dokle god je pretplata aktivna.

Autodesk je saopštio da se, na nov način naplate odlučio kako bi korisnicima obezbedio jednostavnije upravljanje proizvodom (softverom), kao i da bi omogućio prilagođavanje cene i upotrebe korisničkim potrebama.

Andrew Anagnost, viši potpredsednik Odeljenja za industrijsku strategiju i marketing Autodeska istakao je da ova kompanija želi da omogući korisnicima godinu dana kako bi isplanirali i pripremili se za promene: „Naši korisnici su odavno zatražili veću fleksibilnost i vrednost svojih softverskih investicija. Pomeranje na princip pretplate omogućava Autodesku da ispuni oba, uz poboljšano korisničko iskustvo i lakši pristup širem portfoliju različitih tehnologija“, kaže Anagnost.

Željko Tomić, generalni direktor OSA Računarski inženjering, kompanije koja više od dve decenije sarađuje sa Autodeskom i kao jedini Autodesk distributer pokriva teritoriju Adriatik regije, navodi da se IT industrija svakodnevno menja, izuzetno brzo prilagođava potrebama korisnika i prihvata nove trendove.

“Kupovina trajnih licenci će biti moguća do 1.februara 2016. godine, a od tog datuma licence će se iznajmljivati kada i koliko vam je potrebno. Ukoliko korisnici preferiraju da imaju u svom posedu trajne licence, preporučujemo kupovinu trajnih licenci do navedenog datuma“, kaže generalni direktor OSA Računarski inženjering.

Share.

Leave A Reply