Atanas Rajkov preuzeo novu globalnu poziciju u kompaniji Rakuten Viber

0

Popularna globalna aplikacija prvi put postavila menadžera iz našeg regiona na jednu od najvažnijih uloga za razvoju kompanije

Rakuten Viber, jedna od najpopularnijih platformi za komunikaciju na svetu, objavila je novo imenovanje za Atanasa Rajkova na poziciju Višeg direktora za rast i razvoj na vodećim globalnim tržištima kompanije. Njegov zadatak će biti da podstakne dalji razvoj ove vodeće aplikacije sa bazom od preko milijardu korisnika – sa posebnim osvrtom na Evropu, Aziju, Bliski istok i severnu Afriku. Atanas će direktno sarađivati sa ostalim članovima Viberovog globalnog menadžmenta na razvoju strateških partnerstava, marketingu i PR inicijativama – kao i na pružanju kvalitetnog lokalnog sadržaja i važnih usluga sa ciljem daljeg povećanja broja korisnika aplikacije.  

Atanas Rajkov je diplomirao na Sofijskom univerzitetu i magistrirao na Odseku za informatički menadžment Novog univerziteta Bugarske. Učestvovao je u gostujućim programima Fulbrajtovog međunarodnog instituta i Međunarodnog instituta za ekonomske i političke nauke univerziteta Džordžtaun. Među prethodnim poslovnim referencama Atanasa Rajkova navodi se i menadžerska pozicija u najvećoj telekom kompaniji u Bugarskoj – VIVACOM – u kojoj je bio zadužen za stvaranje i razvoj tržišne strategije za mobilnu telefoniju i usluge dodatne vrednosti. On takođe zauzima poziciju mentora za razvoj kompanja u Launčhab Venčers, Eleven Venčers – kao pripadajući mreži Endevor Bulgaria i članstvu CEO Ejndžels kluba. 

Atanas Rajkov je od svog dolaska u Viber 2015. bio zadužen za razvoj poslovanja aplikacije u našem regionu – u kome su uspesi ostvareni u Srbiji bili posebno važni i priznati.

Share.

Leave A Reply