Air Serbia zabeležila odlične rezultate u prvom kvartalu uz nastavak rasta broja putnika i prevezenog tereta

0

Air Serbia zabeležila odlične rezultate u prvom kvartalu uz nastavak rasta broja putnika i prevezenog tereta

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, je danas objavila da je nastavila da unapređuje svoje finansijske pokazatelje ostvarujući prihod od 39 miliona evra u prvom kvartalu 2015. godine, što predstavlja povećanje od 44 procenta u odnosu na isti period u 2014. godini.

Ukupno 453.000 putnika je koristilo usluge Er Srbije u prvom kvartalu ove godine, što je za 26 procenata više u odnosu na 359.000 putnika koliko je prevezeno u istom periodu prošle godine, dok je kapacitet za prevoz putnika izražen kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers – ASK) uvećan za 15 procenata i iznosio je 795 miliona.

Kada se radi o prevozu tereta, Er Srbija kargo je ostvario rast od 61 procenat u odnosu na isti period 2014. godine sa 875 tona prevezenog tereta u prvom kvartalu ove godine.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, je ovim povodom izjavio: “Nastavili smo da ubiremo plodove našeg rasta, podstaknutog razvojem naše mreže destinacija i proširenjem kod šer partnerstava. Naši rezultati i dalje dokazuju efektivnost naše poslovne strategije. To je odličan znak za naš dugoročni uspeh.

“Kao i tokom 2014. godine, nastavićemo da se fokusiramo na održavanje finansijske discipline i na kontrolu troškova. Ipak, ove godine smo takođe posvećeni investiranju u ključne oblasti za koje čvrsto verujemo da će podstaći naš uspeh u budućnosti – dalji razvoj naše radne snage i unapređenje iskustva putovanja za naše goste putem uvođenja inovacija u naše proizvode i usluge.”

  • Prihod uvećan za 44% sa 27 miliona evra na 39 miliona evra
  • Ukupan broj putnika uvećan za 26 procenata sa 359.000 na 453.000   
  • Kapacitet za prevoz putnika izražen kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers – ASK) je uvećan za 15 procenata i iznosio je 795 miliona
  • Er Srbija kargo je ostvario rast od 61 procenat sa ukupno prevezenih 875 tona robe
  • 86% letova pošlo na vreme

Er Srbija i dalje stvara radna mesta, čime značajno doprinosi razvoju srpske privrede. Samo na jednom od dana zapošljavanja, održanom u februaru mesecu, prijavilo se gotovo 1.700 kandidata – najviše u istoriji avio-kompanije, što ukazuje na to da nacionalna avio-kompanija uliva poverenje i postaje omiljeni poslodavac među mladima u Srbiji. Nakon toga je objavljen još jedan konkurs za članove kabinske posade, kao i za nekoliko ključnih rukovodećih pozicija.

Er Srbija trenutno zapošljava preko 2.300 ljudi, uključujući i zavisna preduzeća Er Srbija ketering i Er Srbija graund servisiz. Svojim kontinuiranim rastom, Er Srbija će nastaviti da stvara značajan broj radnih mesta za građane Srbije.

Tokom prvog kvartala 2015. godine, Er Srbija je u značajnoj meri proširila svoju mrežu destinacija putem kod šer sporazuma sa avio-kompanijama Adria ervejz, Aeroflot, erberlin, Er Frans, Alitalija, Bulgaria er, Etihad ervejz, Etihad ridženel (čije letove obavlja Darvin erlajn), KLM i Tarom. Er Srbija na ovaj način trenutno pokriva 29 dodatnih odredišta širom sveta, uključujući i ključne destinacije na Dalekom istoku, u koje spadaju Seul, Singapur i Ho Ši Min, kao i četiri grada u Australiji.

Tokom prva tri meseca 2015. godine, Er Srbija je takođe ostvarila određen broj strateških partnerstava koja su značajno osnažila njeno globalno komercijalno prisustvo. Tu spada sporazum sa kompanijom Abakus internešenel (Abacus International), vodećim globalnim distributivnim sistemom u azijsko-pacifičkom regionu, čime je omogućeno da turističke agencije na preko 20.000 lokacija imaju pristup mreži destinacija, konekcijama putem njenih partnera i cenama karata Er Srbije. Er Srbija kargo je takođe ostvarila bližu povezanost sa asocijacijom Global lodžistiks netvork (Global Logistics Network – GLN), čime je avio-prevozniku omogućeno da ponudi svoje usluge široj bazi klijenata širom sveta, istovremeno nudeći veću mogućnost izbora i unapređen pristup globalnim transportnim rešenjima.

Er Srbija je u 2015. godini dobila nekoliko međunarodnih priznanja za različite aspekte svog poslovanja. Međunarodno priznati internet sajt AirlineRatings.com je Er Srbiji dao je najviše kombinovane ocene u regionu. Ovaj sajt je Er Srbiji dao šest zvezdica za bezbednost i time je uvrstio među najbezbednije avio-kompanije u regionu, a Er Srbija je takođe dobila pet zvezdica za ponudu proizvoda – najvišu ocenu u regionu, uz unapređenje kriterijuma posmatranja po prvi put sa statusa “Regional Carrier” (regionalni avio-prevoznik) na status “Full-service Carrier” (avio-kompanija koja pruža pun dijapazon usluga).  Takođe, u januaru, uticajni francuski magazin Mari Frans je predstavio svoju listu deset najboljih uniformi kabinskih posada svetskih avio-kompanija, na kojoj su se uniforme Er Srbije našle na drugom mestu.

“Gosti zauzimaju centralno mesto u našem poslovanju, pa bih takođe želeo da izrazim našu zahvalnost za njihovu odanu podršku. Tokom ove godine ćemo se i dalje fokusirati na sve aspekte iskustva putovanja naših gostiju time što ćemo uvesti inovacije u naše proizvode i usluge, pružati još više izbora, pogodnosti i uživanja. Uvereni smo da će takav pristup omogućiti naš kontinuirani uspeh,” dodao je Kondić.

Share.

Comments are closed.