AI Everywhere: pet kritičnih odluka sa kojima se korisnici suočavaju

0

Potražnja za GenAI-om je veća nego što je bila kod bilo koje tehnologije u nastajanju, jer je široko prepoznato da utiče na tržišne prilike, konkurentsku dinamiku i dugoročne strateške planove na načine koje do sada nismo videli.

GenAI pokreće novu deonicu digitalnog putovanja, onu koju IDC naziva AI Everywhere (AI svuda). Na ovom sledećem delu puta, poslovni lideri će morati da prilagode svoju strategiju, ulažu u nove tehnologije i neguju nove veštine. Dok lideri pripremaju svoje organizacije za AI Everywhere, primorani su da se suoče sa nekim kritičnim odlukama.

Strategija i mape puta

Otprilike polovina organizacija ima postavljenu mapu puta veštačke inteligencije i očekuje se da će je ažurirati kako bi ona uključila nove slučajeve upotrebe GenAI. Ostale će morati da razviju mapu puta sa slučajevima korišćenja Gen AI kao veoma važnim.

GenAI ima ubedljiv izgled za povećanje produktivnosti i rast prihoda. IDC predviđa povećanje produktivnosti od bilion dolara do 2026. za preduzeća koja koriste GenAI i tehnologije automatizacije i udvostručenje stopa rasta prihoda za one koji koriste GenAI za zajednički razvoj digitalnih proizvoda i usluga.

Na osnovu našeg globalnog C-Suite istraživanja, verujemo da će organizacije dati prioritet productivity slučajevima korišćenja u narednih 18-24 meseca, a zatim slučajevima korišćenja rasta prihoda za 3 do 5 godina.

Disrupcija industrije 

Prema našem istraživanju Global GenAI-a, nema sumnje da je GenAI izvršila uticaj –  37% svih IT lidera širom sveta veruje da je GenAI već poremetila njihovo poslovanje (19%) ili će to značajno učiniti u narednih 18 meseci (18%). Nauke o životu, zdravstvo, profesionalne usluge i mediji/zabava su industrije za koje se očekuju da će biti poremećene u narednih 18 meseci…

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply