Agilnije i efikasnije poslovanje pomoću korporativnih i javnih podataka

0

Zahvaljujući kompaniji Microsoft, Srbija je u ponedeljak, 23. februara, drugu godinu za redom, imala priliku da bude jedna od stanica na putovanju BI (Business Intelligence) Roadshow-a Pitera Majersa (Peter Myers) po Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ovaj IT stručnjak održao je predavanja i radionice na temu Business Intelligence i Big Data i predstavio najnovije Microsoft tehnologije koje za osnovni cilj imaju da značajno pomognu pri istraživanju, analiziranju, vizualizaciji i kreiranju jasnog uvida kako u strukturirane, tako i u nestrukturirane podatke.

Ovo jednodnevno predavanje i radionice o Microsoft naprednoj poslovnoj analitici zasnovanoj na računarskom oblaku (cloudu) i mobilnoj BI ponudi, BI i data warehousing mogućnostima SQL servera 2014, kao i HD Insights servisima koji rade na Azure tehnologiji, održano u beogradskom hotelu Crowne Plaza, omogućio je svim prisutnima da se informišu i edukuju kako da svoje poslovanje učine agilnijim i efikasnijim stičući uvid iz vaših korporativnih i javnih podataka.

imagePiter Majers, IT stručnjak, još od 1997. godine radi sa Microsoft bazama podataka i razvojnim proizvodima, a trenutno je angažovan kao stručnjak za sve Microsoft Business Intelligence proizvode i pruža mentorstvo, tehničke treninge i osmišljava sadržaj treninga za SQL server, Office i SharePoint.

Power BI (Business Intelligence) objedinjuje prednosti Microsoft-ovih servisa u oblaku, produktivnosti i poslovne inteligencije, koje nam sada omogućavaju da lako analiziramo i vizuelno prikažemo, prezentujemo važne podatke na najjednostavniji način, podelimo ih sa drugima i zajedno na njima radimo, sa bilo kog uređaja pomoću Office 365 servisa. Sa Microsoft BI servisima, korisnici imaju pristup “oblaku” pomoću kog dele svoje nove vizuelne prikaze i izveštaje sa svojim kolegama u realnom vremenu, i na mobilnim uređajima. U takvoj interakciji oni pomoću svojih uvek ažurnih podataka na jedan novi način imaju uvid u svoj rad, rad svog tima, pa tako i svojim radom upravljaju uspešnije.

Tokom današnjeg dana, Piter Majers je svim prisutnima preneo svoje znanje i ekspertizu, naročito kada su u pitanju novi servisi na kojima kompanija Microsoft intenzivno radi kada je u pitanju tehnologija za podršku Data Warehouse-u i sistemima business intelligence, ali i na tehnologijama koje služe za prezentaciju i predikciju podataka sistema poslovne inteligencije (BI). Majers je takođe upoznao učesnike sa prednostima SQL server 2014 – HD Insights i Machine Learning rešenjima.

 

Više informacija možete pronaći na prezentaciji Pitera Majersa:

http://www.bitwisesolutions.com.au/downloads/201502/NextGenerationMicrosoftBusinessAnalytics.pdf

Share.

Leave A Reply