Agilna dešavanja u Srbiji u proleće 2015.god – SCRUM by Puzzle Software

0

U saradnji sa Scrum Alliance-om, Puzzle Software ponovo organizuje sertifikovane Scrum kurseve po najnizim cenama u Evropi, i to: – Scrum Master kurs 30-31. mart 2015. godine, Beograd, Srbija, – Scrum Product Owner kurs 01-02. april 2015. godine, Beograd, Srbija. Pored sertifikovanih kurseva, tu su i Scrum radionice i agilna okupljanja zakazana za proleće 2015.godine.

Agilne kompanije širom sveta već su svesne moći primene Scrum metodologije inkorporirane u njihove razvojne projekte. Scrum Masteri u ovakvim agilnim timovima predano rade na kreiranju i održavanju energičnog i produktivnog okruženja. Cilj je isporuka proizvoda najvišeg kvaliteta u dogovorenim rokovima da bi se ispunili zahtevi Klijenta ili generalno tržišta.

Razumevanje zahteva Klijenta, određivanje prioritetnih zahteva s obzirom na isplativnost projekta i raspoloživost resursima, pravovremena isporuka proizvoda adekvatnog kvaliteta, efektivna komunikacija sa Klijentom, kao i internim razvojim timom, u cilju postizanja kompletnog zadovoljstva Klijenta pruženom uslugom, jesu najveći izazovi poslovanja svake kompanije i glavne odgovornosti Product Owner-a, kao jednog od članova agilnog razvojnog tima.

Iskustvo u radu i prevazilaženju tekućih problema je nezamenjivo, ali ne treba zanemariti ni formalnu edukaciju prilikom koje se dobijaju kvalitetne osnove za dalji praktičan rad. Sertifikat Scrum Alliance za Scrum Master-a i Product Owner-a je međunarodno priznat i svakim danom sve više tražen širom sveta, dok se Scrum metodologija dokazano rapidno širi u upotrebi.

Svake godine, zajedno sa sertifikovanim Scrum Trenerom, Puzzle Software obuči i sertifikuje nekoliko desetina ljudi u Srbiji. Njihov zadatak jeste implementacija Scrum metodologije u poslovno okruženje prilikom čega se susreću s brojnim poteškoćama.

U cilju lakšeg prevazilaženja problematičnih situacija koje se tiču upotrebe Scrum-a u praksi, Puzzle Software je krenuo sa realizacijom nekoliko agilnih okupljanja i Scrum radionica u proleće 2015 koje će voditi sertifikovani i iskusni predavači. Trenutno su u pripremi: Agilno okupljanje namenjeno kompanijama sa više Scrum timova, CSPO Scrum radionica koja će da odgovori na pitanja koja je uloga Product Owner-a i zašto je neophodna u agilnom timu, kao i interaktivna Scrum radionica vođena sertifikovanim Scrum Trenerom Petri Heiramo čije teme će da oblikuju budući učesnici iste. Sličnih radionica biće i u budućnosti, jer kako kažu u Puzzle Software-u, „Ovo je tek početak dodatne Scrum Edukacije u Srbiji i regionu.“

Takodje, ove godine je organizovana i nagradna igra sa besplatnom Scrum sertifikacijom u proleće 2015. godine kao finalnom nagradom. Učestvujte, mozda baš Vi osvojite nagradu.

Uključite se u agilnu diskusiju i pratite sve događaje vezane za implementaciju SCRUM-a u Srbiji putem Linkedin grupe – SCRUM – primena, edukacija i sertifikacija.

Share.

Leave A Reply