ADATA SU630 – Izuzetan odnos cene i kvaliteta

0

ADATA SSD SU630 namenjen je onima koji razmišljaju o nadogradnji, te žele da hard disk zamene SSD-om i pritom odaberu uređaj koji će imati dobre karakteristike i pristupačnu cenu. Stoga se može reći da je ovo uređaj za one koji nisu previše zahtevni korisnici, koji tragaju za pouzdanom ali isplativnom alternativom koja će dobro “raditi posao”.

Reč je o uređaju baziranom na QLC (quad-level cell) NAND memorijskim čipovima, tehnologiji koja je generalno doprinela smanjenju sredstava koja izdvajamo za kupovinu SSD-ova, odnosno omogućila njihovu masovniju i jeftiniju proizvodnju. Stoga ADATA SU630 nudi izvrsne performanse po ceni koja je manja od očekivane kada su u pitanju SSD-ovi. Na našem tržištu dostupne su varijante koje se razlikuju u kapacitetu, a, primera radi, ADATA SU630 od 24OGB moguće je pronaći po ceni od  5.500 RSD.

Prema specifikaciji proizvođača uz dodatak SLC Cachinga koji dodatno unapređuje performanse, SU630 doseže brzinu čitanja od 520 MB/s i pisanja od 450 MB/s, i stoga se može reći da je u ovom pogledu solidan.

Prilikom rada uređaj se ne zagreva pošto uređaj  odlikuje otpornost na promene temperature (0 °C ~ 70 °C). Ovo, između ostalog, znači da ga možete upotrebiti i u skučenijim kućištima u kojima će takođe bez problema pružiti maksimum.

Uz podršku za tehnologiju LDPC (Low-Density Parity-Check) ECC (Error Correcting Code, kod za ispravljanje grešaka) SU630 može otkrivati i ispravljati greške radi osiguranja integriteta podataka, a time i dužeg radnog veka uređaja.

Share.

Leave A Reply