Obuke Trening centra kompanije Ingram Micro u oktobru

0

Ingram Micro doo Beograd, ovlašćeni centar za obuku za brojne svetske renomirane dobavljače, kontinuirano nudi širok spektar kurseva za prodaju i obuku inženjera, kao i mogućnost sticanja znanja i veština za rad sa najnovijim IT tehnologijama. Tako je i u oktobru u kalendar Trening centra upisano niz korisnih obuka koje su se već mnogo puta pokazale kao sjajan način za stručno usavršavanje polaznika i pouzdan put ka njihovom profesionalnom napredovanju.

Grafički dizajner

U periodu od 7. do 28. oktobra, Trening centar Beograd kompanije Ingram Micro organizovaće kurs za grafičke dizajnere, gde će polaznici imati priliku da savladaju programe iz Adobe paketa, odnosno da se obuče za rad u grafičkim programima Adobe Illustrator, Adobe Photoshop i Adobe InDesign, koji su osnovni alati za pripremu za štampu i veb dizajn.

Adobe Illustrator je softver namenjen dizajnerima koji rade u različitim oblastima digitalne grafike, te služi za dizajn i vektorsko crtanje. Uz njegovu pomoć radi se priprema za štampu i izrađuju logotipi u vektorima, a ovaj koristan softver takođe vam omogućava da kreirate ikone, crteže, tipografiju i složene ilustracije za bilo koji medij.

Set alatki koji se nalaze unutar Adobe Illustratora daje mogućnost kombinovanja teksta, slike i grafike, kao i mogućnost kreiranja vizit karti, znakova, plakata, pa sve do brošura, grafičkih elemenata za sajtove i aplikacije i kompleksnih ilustracija.

Photoshop je danas sinonim za obradu fotografija, a formatiranje slika, određivanje veličina i rezolucija, optimizovanje i mapiranje, rad sa slojevima i maskama, sa alatima i filterima, te obrada i retuširanje fotografija samo su neke od brojnih korisnih mogućnosti koje ovaj program omogućava.

Adobe Photoshop je ključna alatka za dizajnere, veb programere, grafičke umetnike, fotografe i kreativne profesionalce. Široko se koristi za uređivanje slika, retuširanje, kreiranje kompozicija slika, kao i za dodavanje efekata. Ovim programom se mogu editovati digitalne ili skenirane slike za korišćenje online ili u štampanom obliku, a  unutar Photoshopa takođe se može kreirati i izgled veb sajta (dizajn se može finalizovani pre nego što programeri pređu na fazu kodiranja). Samostalna grafika se može kreirati i izvoziti za upotrebu u drugim programima. 

Adobe InDesign je nezamenljiv alat za prelom teksta, pripremu za štampu i izradu grafičkih publikacija. U ovom programu je moguće kreirati savršena dizajnerska i tipografska rešenja za sve – od knjiga i brošura do aplikacija za iPad i digitalne časopise. InDesign obezbeđuje jednostavnost prilikom prelamanja stranica različitih dimenzija, kao i prilagođavanje različitim ekranima, što je izuzetno važno svima koji se bave ovakvom vrste kreacije.

Imajući sve ovo u vidu, jasno je da je ovo svakako jedan od onih kurseva koji polaznicima omogućava ulaz u svet IT poslovanja.

Od polaznika se očekuje da poznaju rad na računaru i da umeju da koriste Windows operativni sistem.

Microsoft PL-300T00: Microsoft Power BI Data Analyst

Reč je o trodnevnom kursu koji će biti organizovan od 12. do 26. oktobra.

Kurs pokriva različite metode i najbolje prakse koje su u skladu sa poslovnim i tehničkim zahtevima za modelovanje, vizuelizaciju i analizu podataka uz Power BI. Kurs će pokazati kako pristupiti i obraditi podatke iz niza izvora podataka uključujući i relacione i nerelacione izvore. Konačno, ovaj kurs će izložiti kako da upravljate i primenjujete izveštaje i kontrolne table za deljenje i distribuciju sadržaja.

Cena kursa je 520 EUR, a plaćanje se vrši po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

Prava publika za ovaj kurs su stručnjaci za podatke i profesionalci u oblasti poslovnog izveštavanja koji žele da nauče kako da precizno izvrše analizu podataka koristeći Power BI. Kurs takođe targetira pojedince koji razvijaju izveštaje koji vizuelizuju podatke iz data platform tehnologija koje postoje kako u oblaku, tako i na lokalnom nivou.

Registraciju za ovu obuku moguće je obaviti na sajtu Trening centra.

Microsoft AZ-801T00: Configuring Windows Server Hybrid Advanced Services 

Četvorodnevni trening Configuring Windows Server Hybrid Advanced Services  biće organizovan u periodu od 15. oktobra do 7. novembra 2024.

Ovaj kurs uči IT profesionalce da konfigurišu napredne Windows Server servise koristeći lokalne, hibridne i cloud tehnologije. Kurs uči IT profesionalce kako da iskoriste hibridne mogućnosti Azurea, kako da prebace radna opterećenja virtuelnog i fizičkog servera na Azure IaaS, te kako da obezbede Azure VM-ove koji pokreću Windows Server.

Kurs takođe podučava IT stručnjake kako da obavljaju zadatke koji se odnose na visoku dostupnost, rešavanje problema i oporavak od katastrofe. Obuka jasno osvetljava administrativne alate i tehnologije uključujući Windows Admin Center, PowerShell, Azure Arc, Azure Automation Update Management, Microsoft Defender for Identity, Azure Security Center, Azure Migrate i Azure Monitor. 

Kurs je namenjen Windows Server Hybrid administratorima koji imaju iskustva u radu sa Windows Serverom i žele da prošire mogućnosti svojih on-premises okruženja kombinovanjem lokalnih i hibridnih tehnologija. Onima koji već implementiraju i upravljaju on-premises osnovnim tehnologijama i žele da obezbede i zaštite svoja okruženja, da migriraju virtuelna i fizička radna opterećenja na Azure IaaS, da omoguće visokodostupno, potpuno redundantno okruženje i obavljaju monitoring i rešavanje problema.

Sadržaj kursa se sastoji od više modula, a da bi ga pohađali polaznici  moraju da poseduju iskustvo sa upravljanjem operativnim sistemom Windows Server i radnim opterećenjem Windows Servera u lokalnim scenarijima, uključujući AD DS, DNS, DFS, Hyper-V i usluge datoteka i skladištenja, kao i iskustvo sa uobičajenim alatima za upravljanje Windows Serverom. Takođe moraju da imaju osnovno znanje o osnovnim Microsoft tehnologijama računarstva, skladištenja, umrežavanja i virtuelizacije, iskustvo i razumevanje osnovnih mrežnih tehnologija kao što su IP adresiranje, rezolucija imena i Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), iskustvo u radu i razumevanje Microsoft Hyper-V i osnovnih koncepata virtuelizacije servera, te svest o osnovnim najboljim bezbednosnim praksama. Od polaznika se traži i osnovno razumevanje tehnologija vezanih za bezbednost, osnovno znanje o lokalnoj otpornosti računarskih i skladišnih tehnologija zasnovanih na Windows serveru, osnovno iskustvo sa implementacijom i upravljanjem IaaS uslugama u Microsoft Azureu. Takođe, oni treba da poznaju  Azure Active Directory na osnovnom nivou, da imaju iskustvo u praktičanom radu sa Windows klijentskim operativnim sistemima kao što su Windows 10 ili Windows 11 i osnovno iskustvo sa Windows PowerShellom.

Cena kursa je 520 EUR.

Cisco Meraki Pre Sales Training

Agenda Trening centra Beograd za mesec oktobar 2024. završava se Cisco Meraki Pre Sales treningom zakazanim za 23. oktobar. Biće ovo još jedna prilika da Ingram Micro pomogne svojim partnerima da budu efikasniji i postignu još veću profitabilnost.

 Kontakt i dodatne informacije

Danas je već aksiom da su permanentno učenje i usavršavanje minimalan zahtev za uspeh, pa su i ove obuke kao vid sticanja konkretnih znanja i veština bez sumnje izvrstan način da polaznici unaprede svoje stručne sposobnosti, a posledično i opštu efikasnost svojih firmi.

Više informacija o ovim, ali i drugim obukama Trening centra Beograd zainteresovani mogu dobiti od Ingram Micro tima, putem e-mail adrese trening-serbia@ingrammicro.com ili telefona + 381 64 822 7568.

Share.

Leave A Reply