Turizmarium – nove dimenzije turizma

0

Redakcija časopisa “Internet ogledalo” u svojoj dvadesetoj godini postojanja, uz postojeće otvara i novi segment u svom radu. Nazvali smo ga “Turizmarium” i kroz sadržaj na njegovom portalu trudićemo se da sveobuhvatno tretiramo suštinske teme vezane za oblast turizma.

Nina Kovačević

Glavna i odgovorna urednica “Turizmariuma” je Nina Kovačević, master turizmolog, koja ujedno uređuje i naš IT Exclusive News servis.

“Posebnu pažnju ćemo obratiti i na informacione tehnologije koje danas zauzimaju najvažnije mesto u svim oblastima poslovanja, edukacije i zabave. Pogotovo što je u procesima digitalne transformacije došlo do jake konvergencije IT-ja i turizma kao privredne grane koja ima tendenciju brzog razvoja na realnim osnovama”, naglašava Nina dajući odgovor na pitanje zašto je Turizmarium pokrenut baš na platformi Internet ogledala.

“Turizam kao oblast je veoma kompleksna, a u našoj zemlji je, za sada, još uvek najviše zastupljen onaj komercijalni deo koji se odnosi na putovanja i prodaju turističkih aranžmana”, kaže Nina i dodaje “Naravno, i mi ćemo se baviti tim tememam, ali ćemo prvenstveno isticati one vrednosti koji su do sada stavljane u drugi plan, a koje su od krucijalnog značaja za razvoj ove obasti.

“Turizmarium ima za cilj da edukativnim karakterom podigne svest o generalnom značaju turizma, a pre svega o značaju turizma u Srbiji.

Kako turizam kao kompleksna i sveobuhvatna oblast delovanja ne može imati širu

perspektivu bez primene koncepta održivog razvoja, tako će poseban akcenat biti stavljen baš na ovaj segment. 

Na Turizmariumu koji potencira afirmaciju drugih dimenzija turizma, za razliku od onog dobro poznatog masovnog, pored zanimljivih reportaža, vesti i aktuelnih dešavanja ćete moći da pronađete i intervjue sa značajnim akterima turističke industrije u našoj zemlji i inostranstvu, postojeće primere dobrih turističkih praksi koji mogu poslužiti kao inspiracija, uzor i poželjan model poslovanja, komentare stručnjaka i eminentnih ljudi iz turističke sfere, kao i analize turističkih pojava i aktuelnih promena u ovoj brzorastućoj oblasti”,  zaključuje Nina Kovačević.

Razgovore o turizmu započinjemo sa gospodinom Srđanom Džuverom, generalnim direktorom “Amadeusa” u Srbiji, kompanije koja predstavlja vodeći globalni distribucioni sistem i najveći svetski procesor putničkih rezervacija. Kako je “Amadeus” izuzetno značajan turistički akter i trendseter na našem tržištu, prenosimo vam iskustva, razmišljanja i predikcije budućih trendova u ovoj brzorastućoj oblasti lidera jedne postojane i uspešne priče koja je uspela da odoli iskušenjima dinamičnih promena i da se prilagodi potrebama današnjeg digitalnog sveta.

Awesome
Share.

Leave A Reply