Studenti studentima: IT konferencija “VE: conf: From 0 to 1”

0

“VE: conf: From 0 to 1” je besplatna IT konferencija koja će biti održana 14. juna u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu i na jednom mestu okupiti veliki deo srpske IT scene. Približno 200 stručnjaka i studenata informacionih tehnologija će učestvovati na konferenciji. Ovo je prvi događaj ovog tipa koji zajedno oraganizuju kompanija Vega IT Sourcing i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Teme o kojima će se govoriti na konferenciji obuhvataju više oblasti informacionih tehnologija. Učesnicima će višegodišnji profesionalci u svojoj struci preneti iskustva i znanja u oblasti veb programiranja, iOS i testova softverskih proizvoda. Osim navedenih, neke od tema o  kojima će biti reči su izbor tehnologije za razvoj projekta i kako steći naviku pisanja čitljivog koda.

Pored predavanja o tehničkim temama, učesnici će takođe imati priliku da nauče kako mogu na najbolji način da se pozicioniraju u očima poslodavca i napreduju u svojoj karijeri. Kroz predavanja o tome kako se pripremiti za intervju i kako  se izdvojiti od ostalih kandidata učesnici će steći osećaj na koji način poslovni svet funkcioniše i dobiti korisne savete koji će im pomoći da se u njemu lakše snađu. IT konferencija “VE: conf: From 0 to 1” nema samo edukativni, nego i humanitarni karakter. Za svakog prijavljenog učesnika kompanija Vega IT Sourcing će donirati sredstva u dobrotvorne svrhe.

Učešće na konferenciji je besplatno i prijave za učesnike su još uvek otvorene. Svi zainteresovani mogu da se prijave koristeći link objavljen na Facebook događaju konferencije.

Ovaj projekat će upotpuniti paletu događaja koje EESTEC LC Novi Sad već dugi niz godina organizuje, od kojih vredi izdvojiti sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – KONTEH, potom Soft skills Academy, EESTech Challenge i mnogobrojne internacionalne projekte i studentske razmene. EESTEC kao neprofitno, nepolitičko udruženje studenata ima za cilj da poveže studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope.

Lokalni komitet Novi Sad čine studenti volonteri, a udruženje svoje ciljeve sprovodi kroz organizovanje brojnih projekata kojima promoviše studentski aktivizam, stručno, ali i lično i profesionalno usavršavanje.

Share.

Leave A Reply