Poboljšanje pretrage registarskih tablica sa Milestoneom

0

Velikom ponudom proizvoda i usluga Ingram Micro pruža kompletna rešenja za svoje partnere. Nedavno je svoj portfolio proširio rešenjima poznatih kompanija Axis Communications i Milestone.

Kompanije Axis i Mileston, kao dva vodeća svetska brenda za hardver i softver kada je reč o video nadzoru, odavno udružuju snage i kao partneri sa istim otvorenim načinom razmišljanja, kako kažu, uče jedni od drugih kako bi pratili brze tehnološke promene i korisnicima nudili inovativne proizvode i rešenja. Ovog puta Axis se udružio sa Milestoneom, vodećim globalnim provajderom sistema za upravljanje videom (video management system – VMS), i dva njegova partnera za video analitičku aplikaciju (ACAP) kako bi ponudili pametniji način traženja, obnavljanja, identifikacije i deljenja video dokaza o vozilima.  

Dodatak za forenzičku pretragu AXIS Optimizer pruža efikasan način za pronalaženje video dokaza u Milestone Xprotectu koristeći metapodatke iz ACAP-a za automatsko prepoznavanja registarskih tablica (LPR) kompanije Axis i vendora treće strane. VMS operateri štede značajno vreme i troškove koristeći ovo rešenje bez servera, bazirano na kameri, za niz aplikacija na ulici i van nje. Axis kamere sa ugrađenom LPR analitikom isporučuju širok spektar metapodataka – kao što su tip vozila, marka, boja, itd. – koji se zatim čuvaju kao kriterijumi za pretraživanje u VMS bazi podataka. Objedinjavanje svih vrsta podataka u jednu bazu za VMS pretraživanje ima za cilj brzo, lako i efikasno pronalaženje.

Pogledajte video da biste videli kako radi AXIS Optimizer, plug-in za forenzičku pretragu. Dostupan je za besplatno preuzimanje u AXIS Optimizeru (verzija 3.5 i novije) na: https://www.axis.com/products/axis-optimizer-for-milestone-xprotect.)

LPR metapodaci povećavaju inteligenciju u video

Paleta Axis kamera podržava embedovanje ACAP-a obezbeđenih i od Axisa i od vendora treće strane. Prvo izdanje AXIS Optimizer forenzičke pretrage je fokusirano na ACAP-e bazirane na LPR-u. Ono čini mogućim pretraživanje metapodataka specifičnih za vozilo u Milestone Xprotectu izvedenom iz AXIS License Plate Verifiera od Axisa kao i iz LPR ACAP-a od Vaxtora i FF Groupa. Oni se kombinuju da bi korisnicima Xprotecta pružili rezultate pretrage video zapisa na osnovu:

  • tipa, marke, modela, boje i brzine vozila
  • broja registarske tablice i zemlje porekla
  • datuma i vremena kada je video zabeležen

Neke praktične primene ovog rešenja uključuju:

  • kontrolu primene brzine, puta i semafora
  • upravljanje saobraćajem
  • naplatu putarine
  • istragu saobraćajnih prestupa
  • bezbednost parking mesta

Brzi i tačni rezultati

Ovo rešenje omogućava korisnicima da prikupljaju značajne podatke o saobraćaju i upravljaju svim aspektima – od automatske detekcije registarskih tablica do dobijanje rezultata forenzičke

pretrage. Detekcija, prepoznavanje i klasifikacija vozila i tablica se vrši unutar kamere pre nego što se pošalje u VMS.  

Korišćenje Power of Ethernet (PoE) IP kamera za obradu i upravljanje metapodacima košta manje od procesiranja zaznovanog na serveru. Pored toga, svaki ACAP i kamera su optimizovani da obezbede visokokvalitetni video i analitiku optičkim zumom, autofokusom, OptimizedIR-om, selektronskom stabilizacijom slike, brzinom zatvarača i drugim važnim podešavanjima kamere. U zavisnosti od toga koji ACAP se koristi, rezultati obično daju stopu detekcije od više od 97% uz stope prepoznavanja do 95%.

Kako radi Axis Optimizer plug-in za forenzičko pretraživanje za Milestone XProtect

Otkrij. Prepoznaj. Klasifikuj

Izvršavaju ga video kamere koje pokreću LPR aplikacije. Axis nudi niz LPR kamera optimizovanih za posebne slučajeve korišćenja. Ugrađeni LPR ACAP-i uključuju one brendirane od strane Axisa i njegovih partnera. 

Storidž

Milestone Xprotect prima i skladišti sve metapodatke. Sve na jednom mestu. U poznatom Xprotect interfejsu.

Pretražite i nabavite dokaze – Rešenje osposobljava korisnike za brzo i tačno pretraživanje, pronalaženje i eksport video dokaza.

Ukoliko ste zainteresovani za ova i druga rešenja iz portfolia Ingram Micra, kontaktirajte ih na: office-serbia@ingrammicro.com

Share.

Leave A Reply