Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K kamere za emitovanje

0

Canon Europe je najavio dva nova objektiva za 8K kamere za emitovanje, opremljene 1,25-inčnim senzorima: UHD-DIGISUPER 51 terenski zum objektiv i 7×10.7 KAS S prenosni zum objektiv. Razvoj novih zum objektiva za 8K kamere za emitovanje demonstrira Canon-ove izvrsne optičke tehnologije. Poslednjih nekoliko godina, produkcije poput dokumentaraca i emitovanja sportskih događaja počele su da usvajaju 8K opremu za isporučivanje video zapisa ultravisoke rezolucije širom sveta. Shodno tome, postoji potražnja za suštinskim tehnološkim razvojima i stabilno snabdevanje opremom optimizovanom za 8K standarde koja pokriva ulaz, emitovanje i izlaz. Canon ispunjava zahteve emitera i povećanu potražnju za višim kvalitetom slike video zapisa dodavanjem ova dva objektiva za emitovanje – realizujući 8K ultravisoku rezoluciju u svojoj liniji proizvoda.

UHD-DIGISUPER 51

UHD-DIGISUPER 51 postiže neverovatne optičke performanse, od centra do perifernih oblasti polja slike – podržavajući 8K kamere za emitovanje. Kao Canon-ov prvi 8K terenski zum objektiv, UHD-DIGISUPER 51 realizuje opseg žižne daljine od 15,5 mm do 790 mm, najduže na svetu žižne daljine u svojoj klasi i najveći na svetu odnos zuma od 51x. Pored ovog visokog odnosa zuma, ovaj objektiv zadržava slično rukovanje kao postojeći terenski zum objektivi za 4K kamere koje koriste 2/3-inčne senzore, što omogućava prelazak na 8K produkciju uz istovremeno zadržavanje istog stila snimanja kao i kod 4K produkcije. Ovaj objektiv omogućava beleženje realističnog video zapisa u visokoj rezoluciji u širokom rasponu mogućih scenarija, uključujući emitovanje sportova na zatvorenom i otvorenom ili u emiterskim kombijima srednje veličine.

7×10.7 KAS S 

7×10.7 KAS S pokriva opseg žižne daljine od 10,7 mm do 75 mm, što ga čini prvim na svetu prenosnim zum objektivom za 8K kamere za emitovanje koji pruža 7x odnos zuma. Ovaj objektiv postiže rezoluciju i kontrast od centra do periferije slike – podržavajući 8K kamere za emitovanje istovremeno zadržavajući slično rukovanje kao postojeći prenosni zum objektivi za 4K kamere koje koriste 2/3-inčne senzore. Ovaj objektiv zadržava pokretljivost koja je neophodna za opremu za emitovanje za snimanje u scenarijima kao što je snimanje sa ramena ili prenošenje opreme kako bi ispunila različite zahteve video produkcije, od snimanja dokumentaraca i snimanja video zapisa do primena u emitovanju.

Share.

Leave A Reply