U korak sa tehnološkim razvojem: Smart Home i IoT tehnologije sve više prisutne i na našem tržištu

0

Teleklik je potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom Automatikon u oblasti razvoja i implementacije Smart Home rešenja.

Vlasnik kompanije Automatikon Srećko Gajić je rekao da saradnja ova dva preduzeća ima veliki potencijal, jer su delatnosti kojima se bave srodne i međusobno se prožimaju. “Automatikon se načelno bavi IoT i Smart home tehnologijama, što po svojoj prirodi zavisi pre svega od interneta i ostalih servisa koje Teleklik pruža, a Automatikon radi na projektima koji, kada se uvrste u ponudu Teleklika, mogu u značajnoj meri doprineti povećanju eksploatacije Teleklikovih usluga, kako u vidu dovođenja novih korisnika, tako i produbljivanju saradnje sa postojećim. Kako su oba preduzeća odlučna da napreduju u svom poslovanju i kako je osnova ove saradnje dobra volja da međusobno doprinesemo razvoju naših preduzeća, očekujem dobre rezultate.”

Sa druge strane, direktor Teleklika Danijel Bobar, izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje sa kompanijom Automatikon. “Ova saradnja doprinosi unapređenju našeg poslovanja i povećava obim naših usluga. Zajedničkim snagama ćemo raditi na postizanju dobrih rezultata, te ponuditi našim korisnicima

kvalitetna, inovativna i savremena tehnološka rešenja, kreirana prema njihovim potrebama. Ovo je za nas veoma važno partnerstvo koje će, sigurni smo, rezultovati novim uspešnim projektima.”

Uspostavljanje kontrole i automatizacije u stambenim, poslovnim i industrijskim objektima predstavlja standard koji se u tehnološki razvijenim zemljama primjenjuje već nekoliko godina. Pored sigurnosnih aspekata koja navedena rešenja pružaju svojim korisnicima, značajan deo se odnosi i na olakšanu kontrolu i automatizaciju prostora u kome su ova rešenja implementirana, udaljeno putem mobilne aplikacije. Kontrola kućnih aparata, rasvete, temperature, vlage, industrijskih mašina samo su mali deo prednosti koja Smart Home rešenja nude.

U narednih nekoliko godina se očekuje značajno povećanje upotrebe Smart Home i IoT rešenja na našem tržištu, a procenjuje se i da će ista postati standard u savremenim domovima i životima ljudi.

Share.

Leave A Reply