Sophos kupuje DarkBytes kao osnovu novih MDR servisa

0

Kompanija Sophos , globalni lider u oblasti mrežne i endpoint sigurnosti, 29. januara je objavila da je kupila kompaniju DarkBytes koja se bavi zaštitom krajnjih tačaka.

DarkBytes nudi organizacijama svih veličina jedinstvenu platformu za pružanje usluga centra za bezbednosne operacije.

Osnovan sa misijom da pruži bezbednost krajnjih tačaka u preduzećima kroz lagane senzore, inventarizaciju imovine, upravljano pronalaženje pretnji i automatizovane tehnologije, DarkBytes je lansirao svoje prve proizvode u martu 2018. i od tada dobija na snazi u ovom konkurentnom prostoru. DarkBytes dovodi Sophosu vrlo talentovan tim s bogatim iskustvom u MDR (managed detection and response) i Security Orchestration Automation Responseom (SOAR).

“Sophos predviđa da će se na kraju svi proizvodi IT bezbednosti razviti u prilagodljive

upravljane servise, jer sve više organizacija shvata da ne može dovoljno brzo da skalira resurse da bi se odgovorilo na današnje pretnje”, komentarisao je Joe Levi, glavni tehnološki direktor u Sophosu. “Snaga i arhitektura platforme DarkBytesa ubrzaće Sophosove planove da uvede globalno upravljane bezbednosne servise koji će na kraju obuhvatiti firewall, mobilne uređaje, wireless AP-je i još mnodo toga. Želimo dobrodošlicu timu DarkBytesa u Sophos i uzbuđeni smo što ćemo predstaviti ove servise preko naših partnera u narednim mesecima.”

MDR je upravljana usluga sajber bezbednosti dizajnirana za otkrivanje i odgovaranje na upade, malver i maliciozne aktivnosti koje su često neotkrivene, omogućavajući
brži odgovor radi eliminisanja i ublažavanja tih pretnji. MDR povećava sigurnosne sposobnosti pružanjem servisa kontinuiranog monitoringa preko pouzdane treće strane, isporučenog kroz kombinovanu inteligenciju automatskog odgovora i ljudske ekspertize.

“Endpoint je novi obuhvat sajber bezbednosti. To je mesto gde se napadi dešavaju i

gde žive podaci”, objasnio je Dennis Griffin, osnivač i bivši CEO DarkBytesa. “Mi smo izgradili jedinstvenu platformu da bismo pojednostavili vrhunske bezbednosne operacije koristeći kombinaciju endpoint senzora i analitike isporučene u cloudu kao najbolji način za postizanje toga. Naša vizija korišćenja na cloudu bazirane tehnologije sledeće generacije da bi se sajber bezbednost preduzeća učinila jednostavnom za korišćenje učinila je Sophos prirodnim domom za sledeću fazu našeg razvoja. Radujemo se isporuci najsveobuhvatnijih i najfleksibilnijih rešenja za bezbednost krajnjih tačaka na tržištu.”

Pročitajte najnovije vesti o bezbednosti i preglede na Sophosovom nagrađivanom Naked Security Newsu i pročitajte više na Sophos News kanalu.

O DarkBytesu

DarkBytes transformiše sajber bezbednost za sve organizacije uz pomoć Unified Endpoint Protection Platforme dizajnirane da objedini sve ključne sigurnosne kontrole u jedan lagani agent.

Share.

Leave A Reply