Microsoft upozorava da Windows 10 ima ozbiljan problem!

0

[one-third-first]

Microsoft je upozorio sve korisnike Windowsa 10 da njegova najnovija nadogradnja može trajno izbrisati vaše lične podatke. Priznanje Microsofta da je došlo do greške stiže posle niza upozorenja od strane nezadovoljnih korisnika, koji su tražili da se implementacija nove verzije (1809) prolongira, dok se svi potencijalni nedostaci ne otklone.

 

[/one-third-first]
[one-third]

Iz Microsoft-a su odmah reagovali, te poslali i zvaničnu izjavu u javnost!
„Zaustavili smo primjenu Windows-a 10 (verzija 1809) za sve korisnike, dok ne istražimo izolovane probleme koji su se pojavili kod određenih korisnika, a tiču se brisanja pojedinih podataka“.

Ne postoje nikakve informacije zašto se ovo desilo, niti kada će primena nove, ispravljene verzije da se nastavi. Moguće je da je ovaj problem uzrokovao OneDrive, Microsoft-ov hosting i sinhronizacija. Primećeno je da ako imate lokalno sačuvane fajlove na kompjuteru, ali ne i na OneDrive-u, ažuriranje Windows-a 10 će ih obrisati. Tako da, ukoliko vaši „Dokumenti“ i „Fotografije“ nemaju OneDrive simbol, odmah ih premestite.

Korisnici Windows 10 operativnog sistema su tražili veću kontrolu nad ažuriranjem, a ovo je posljednja u nizu negativnih situacija koja ih je pogodila. Naime, ažuriranja u januaru su računare sa Windows 10 sistemom sa AMD hardverom pretvorile u „nebootivo stanje“, dok su aprilska ažuriranja uzrokavala strahovit „Blue Screen of Death“.

[/one-third]
[one-third]

Reklo bi se da je trajno brisanje podataka i fajlova najveći i najgori problem svih korisnika. Kako vam se ovo ne bi desilo, sada je pravi trenutak da počnete raditi svakodnevni backup podataka na eksterne diskove ili NAS uređaje.

Kada je u pitanju zaštita važnih fajlova, preduzeća nikad ne mogu biti previše sigurna. Nepredvidivi događaji mogu uništiti i obrisati vašu infrastrukturu podataka, ostavljajući vaš posao u velikom problemu. Da bi se sprečile ovakve sitaucije, Teleklik backup rješenja vam pružaju mogućnost da na jednostavan način, napravite rezervne kopije podataka na sigurnom mestu.

Svojim velikim i skalabilnim kapacitetom korištenja, Synology NAS je logičan izbor za pravljenje rezervnih kopija datoteka na svim vašim uređajima, bilo da je to Windows, MacOs, Linux računar ili mobilni uređaji. Ako se nešto desi uređajima, vaši fajlovi će biti sigurni i sačuvani na ovom uređaju.

Teleklik nudi planiranje i implementaciju Synology NAS backup rješenja za poslovne korisnike.

Kontaktirajte konsultanta!

[/one-third]

Share.

Comments are closed.