LG predstavio najveći OLED ekran na svetu

0

Jedinstveni ekrani koji su postavljeni na međunarodnom aerodromu Incheon predstaviće milionima putnika magiju OLED tehnologije

OLED Signage Incheon Airport_Fotografija_1Kompanija LG Electronics (LG), vodeći svetski proizvođač OLED televizora, predstavila je na južnokorejskom internacionalnom aerodromu Incheon dva najveća OLED ekrana na svetu. U saradnji sa čuvenom francuskom dizajnerskom kompanijom Wilmotte & Associés, LG je napravio ekrane velikog formata koji krase glavni terminal ovog aerodroma.

Obe postavke se sastoje od 140 zakrivljenih OLED ekrana dijagonale 55 inča, postavljena na visini od 13 metara, koji će emitovati različite sadržaje kako bi prikazali kvalitet OLED tehnologije. S obzirom na to da je svaki piksel na OLED ekranu samosvetleći, nema potrebe za teškim LED pozadinskim osvetljenjem, što oba ekrana čini izuzetno lakim i fleksibilnim, omogućavajući im da budu postavljeni na plafonu aerodroma uz minimalnu podršku.

„Najveći OLED ekrani na svetu svakako su nešto čime bi se trebalo ponositi, ali takođe smo veoma ponosni što imamo mogućnost da putnike iz celog sveta upoznamo sa magijom OLED tehnologije. Prednosti ove tehnologije moraju se doživeti, jer ih je teško opisati rečima,“ izjavio je Ro Se Yong, viši potpredsednik i šef odeljenja za business to business rešenja u kompaniji LG Electronics.

Share.

Comments are closed.