Gorenje fabrika u Valjevu proizvela 7 miliona frižidera

0

Gorenje fabrika u Valjevu od početka rada 2006. godine do danas proizvela je čak sedam miliona frižidera koje je sa velikim uspehom plasirala, i dalje plasira na tržišta Srbije i širom sveta. Sedmomilioniti frižider, proizveden ove nedelje, svečano je uručen Slavici Ristivojević, dugogodišnjoj radnici fabrike u Valjevu.

Slavica Ristivojević sa jubilarnim sedmomilionitim frižiderom

Prema tradiciji koja se neguje u valjevskoj fabrici, proizvodi sa posebnom simbolikom kao što je ovaj, sa zadovoljstvom se uručuju zaposlenim kolegama. Prilikom uručivanja sedmomilionitog frižidera, Dejan Milutinović, direktor Gorenje fabrike aparata za domaćinstvo u Valjevu je istakao:

»Ove godine, velika mi je čast da za izuzetno zalaganje, trud, kolegijalnost i posvećenost koju ulaže od samog početka rada u Gorenju, nagradimo našu dragu koleginicu Slavicu Ristivojević. Čvrsto verujemo da uspeh kompanije počiva na njenim zaposlenima zbog čega slobodno mogu da kažem da Gorenje i Slavica od 2006. godine ispisuju istoriju izuzetnih rezultata u našoj fabrici u Valjevu i zaslužni su što upravo Gorenje Valjevo postaje centar za rashladnu tehniku Hisense Grupe u Evropi.« 

»Iako jubilaran, sedmomilioniti frižider, za mene je više nego simboličan. Mojoj porodici i meni olakašaće brigu o kući i ulepšati porodični dom za dugi period pred nama. Jako sam srećna što su me baš moje kolege i najbliži saradnici izabrali za ovu nagradu, jer sa njima svakog dana delim mnogo više od zajedničkog posla, što potvđuju i trenuci kao što je ovaj.« prilikom svečanog uručenja sedmomilionitog frižidera, rekla je Slavica Ristivojević. Valjevska fabrika, koja posluje u okviru Gorenje Grupe, trenutno zapošljava 1.615 ljudi, među vodećim je izvoznicima u Srbiji, a u 2018. godini ostvarila je prihod od više od 17 milijardi

dinara od prodaje rashladnih uređaja na velikom broju tržišta od kojih su najveća ona u Srbiji, Nemačkoj, Rusiji, Češkoj i Mađarskoj. »Izgradnjom nove proizvodne hale kapaciteta 750.000 uređaja godišnje, koju naš vlasnik Hisense planira u narednom periodu, uposlićemo u narednim godinama dodatnih 1.000 radnika sa kojima ćemo zajedno nastaviti da realizujemo ambiciozne poslovne planove.« dodaje Milutinović.

Kao jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji, Gorenje veliku pažnju polaže na odgovornost prema zaposlenima, oblikovanje radnih uslova, tehnoloških i poslovnih procesa, kao i na razvoj i napredak samih zaposlenih.

Svoju prvu fabriku u Srbiji Gorenje je otvorilo 2006. godine u Valjevu, gde je nedavno objedinjena celokupna proizvodnja rashladnih aparata čime je ovaj grad postao centar rashladne tehnike Hisense/Gorenje grupe u Evropi.

Grupa Gorenje je jedan od vodećih evropskih proizvođača kućnih aparata, sa tradicijom i poverenjem dugim sedam decenija. Podsetimo, Grupa Gorenje u većinskom je vlasništvu Hisense Grupe, lidera u proizvodnji elektronike i aparata za dom na azijskom tržištu, koja je nedavno zauzela 6. mesto na listi 50 najvećih globalnih kineskih brendova.

Share.

Leave A Reply