SBB dobitnik SAM nagrade za EON platformu, najveću inovaciju u regionu

0

Nagrada „Iskorak godine“, koju tradicionalno dodeljuje Srpska asocijacija menadžera, za2018. godinu pripala je kompaniji SBBza lansiranje jedinstvene tehnološke inovacije u regionu – EON set top boksa. EON je na tržište doneo potpuno novu erutelevizije u vidu integrisane platformekoja spaja televizijske sadržaje sa android TV digitalnim servisima iaplikacijama, pretvarajući svaki TV uSmart TV.

Zahvaljujući ovom konceptu, korisnici na svom televizoru mogu da gledaju kanale iz SBB ponude, koriste sve EON napredne funkcionalnosti i android servise kao što su You Tube, Google Play Music, sa Google Play Games skidaju i igraju igrice, ali i koriste na hiljade drugih aplikacija iz Google Play Stora.

„Nakon CSI nagrade u kategoriji za najbolju TV platformu, koju su dobili naši inženjeri i tehnološki eksperti iz United Clouda i Red Dot nagrade za inovativni dizajn daljinskog upravljača, sa velikim zadovoljstvom, u ime SBB tima, zahvaljujem se na „iskoraku godine.“ Ovo je veliko priznanje za dosadašnji rad svih nas u SBB-u i United Grupi, ali i motivacija da nastavimo da uvodimo inovacije na naše tržište,“ rekao jegeneralni direktor SBB-a Aleksandar Seratlić nakon dodeljivanja ove nagrade, i dodao: „Naši korisnici su odlično prihvatili EON smart boks, što potvrđuje i ogromna potražnja za boksevima, bez kojih smo čak u dva navrata ostali i naručivali nove kontigente,“ dodao je Seratlić.

Nagrada „Iskorak godine“ dodeljuje se samo 

kada se ostvari poslovni poduhvat koji predstavlja iskorak u odnosu na standardnenačine poslovanja, uključujući izuzetnu inovativnost i specijalni preduzetničkipoduhvat.Viziju SBB-a i United Grupesprovelo je u delo 70 softverskihinženjera i tehnoloških eksperata iz celog regiona unutar United Clouda,regionalnog istraživačko razvojnogcentra United Grupe. Uz EON smart boks, inženjeriUnited Cloud-a osmislili su i novidaljinski upravljač sa bluetooth-om i glasovnom pretragom. Korisnici moguda upere daljinski bilo gde i promene kanal ili jednostavno glasovnim komandamapretražuju sadržaj koji žele da gledaju.

Nakon postavljanja HD kao standarda, SBB je saEON-om prvi u zemlji doneo 4k rezoluciju– najmoderniju i najkvalitetniju tehnologiju praćenja TV prenosa koja pružačetiri puta više od standardne HD tehnologije. EON pruža isto iskustvo na svim uređajima, što znači da će korisnici moći dazapočnu gledanje filma iz Video kluba npr. na telefonu, a nastave na televizoru. 

Share.

Comments are closed.