Endava obeležava inicijalnu javnu ponudu i početak trgovanja na Njujorškoj berzi

0

[one-third-first]

Endava (NYSE: DAVA) je u petak, 27.jula, otpočela trgovanje svojiim akcijama na Njujorškoj berzi (NYSE) pod berzanskom oznakom „DAVA“, nakon inicijalne javne ponude.

[/one-third-first]
[one-third]

Endava je vodeći pružalac IT usluga sledeće generacije, koji pomaže da se ubrzaju inovacije kroz brzu evoluciju unutar kompanije. Primenjujući pristup pod nazivom „Od imaginacije do proizvodnje“ i pružajući usluge korišćenjem distribuiranog agilnog razvoja softvera na velikim projektima, Endava sarađuje sa svojim klijentima, efektivno se integrišući sa njihovim timovima, podstiče imaginaciju i isporučuje vrhunska rešenja. Endava svojim klijentima pomaže da postanu preduzeća sa vodećim digitalnim iskustvom, tako što im pruža podršku na putu od stvaranja ideje do razvoja i primene proizvoda, platformi i rešenja.

Generalni direktor kompanije Endava John Cotterell je u pratnji članova tima viših rukovodilaca kompanije u petak, 27. jula, objavio početak trgovanja na Njujorškoj berzi (Opening Bell®). Inicijalna javna ponuda predstavlja značajnu etapu u 18-godišnjem postojanju kompanije Endava.

„Ova inicijalna javna ponuda je prirodni sledeći

[/one-third]
[one-third]

korak u evoluciji naše kompanije i najpre želim da zahvalim svojim kolegama, našim klijentima i partnerima na njihovom doprinosu našoj sadašnjoj priči i uspehu“, rekao je John Cotterell, generalni direktor kompanije Endava. „Današnji dan označava početak nove faze za našu kompaniju i nastavićemo da gradimo poslovanje zasnovano na našem osnovnom cilju da kreiramo okruženje i kulturu koji stvaraju uspeh, tako što ćemo voditi računa o našim kupcima kao pojedincima i omogućiti našim ljudima da budu najbolji što mogu.“

Endava ima više od 4.700 zaposlenih u razvojnim centrima, koji se nalaze u dve zemlje članice EU (Rumuniji i Bugarskoj), tri centralnoevropske zemlje (Makedoniji, Moldaviji i Srbiji) i četiri zemlje Latinske Amerike (Argentini, Kolumbiji, Urugvaju i Venecueli). Takođe, kompanija ima prodajne kancelarije locirane blizu klijenata u četiri zapadnoevropske zemlje – Danskoj, Nemačkoj, Holandiji i Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama.

[/one-third]

Share.

Comments are closed.