Njihove reči nam znače…

Vladan Aleksić
 I dan danas se sećam tog avgustovskog prepodneva pre 20 godina kada se Zoran pojavio u mojoj kancelariji sa pričom o pokretanju novog časopisa. Videvši ga tada po prvi put bio sam u početku skeptičan, no kako se razgovor odvijao i on iznosio ideju za idejom shvatio sam da je reč o nečemu što će se izdvojiti od tada postojeća tri izdanja i doneti potpuno novu vrednost domaćoj IT sceni. Drago mi je da se vremenom i ispostavilo da je tako. Kao neko ko je više godina proveo u IT izdavaštvu u Srbiji bio sam svedok procesa nestajanja jednog po jednog domaćeg računarskog časopisa koji nisu na vreme predvideli promenu navika čitalačke populacije, čvrsto se držeći papirne forme, te sam velikim interesovanjem ispratio transformaciju „Internet ogledala“ u isključivo digitalni oblik, vrlo hrabru u tom momentu. Danas svi znamo da je ta vizionarska odluka bila više nego ispravna te celoj ekipi poručujem da se i dalje rukovode osećajem i radujem se novim iznenađenjima od njih u godinama koje će uslediti.  
Vladimir Vučinić
 „Sa timom koji stoji iza Internet ogledala sarađujemo godinama unazad. Sve to vreme su Zoran Kovačević i njegovo Internet ogledalo pokazali i dokazali profesionalizam u svom radu, ali i sluh za korak više u svom poslu, što ja zaista cenim i poštujem. Internet ogledalo je opstalo i ostalo izvor vrhunskih tekstova i vesti iz IT domena, čak i u vreme kada se drugi portali gase. Ogledalo ne samo da je nastavilo da postoji sve ove godine, već je tim iza IO vredno radio na proširenju sadržaja i oblika – specijalna izdanja IO su pogodak u metu – koncentrisani članci oko zajedničke teme iz kojih se može ne samo informisati, nego i po nešto naučiti su sjajna ideja. Internet ogledalu mogu samo da čestitam na istrajnosti i poželim da i u nastupajućim decenijama nastave sa odličnim radom.“ 
Dejan Marković
 „S portalom „Internet ogledalo“ i celokupnim timom uvek je zadovoljstvo sarađivati i praviti nove planove. Radujemo se njihovom uspehu, trajanju i istrajnosti i zahvalni smo u svakom smislu što jedan ovako profesionalan tim čini medij koji je veoma važan za našu struku. Oblast energetske efikasnosti i digitalizacije su naše zajedničke teme na kojima ćemo uvek sarađivati. Želim vam da i dalje trajete i budete brilijantni u svom poslu“. 
Vladimir Popović
 Dvadeset godina postojanja Internet ogledala govori o kvalitetu koji traje i poverenju koje uživate kod čitalačke publike. Uvek aktuelne teme koje prate najnovije informatičke trendove i dešavanja u svetu i kod nas je ono što vaša izdanja čini prepoznatljivim. Nakon dvadeset godina možete sa ponosom reći da ste već iznedrili par generacija koje su informatički stasavale uz vaše sadržaje i oblikovale se u stručnjake koje danas naše tržište može da ponudi domaćoj i inostranoj informatičkoj sceni. Veliko mi je zadovoljstvo da u svoje lično ime kao i u ime kompanije Ingram Micro redakciji Internet ogledala čestitam jubilej i poželim sve najbolje, da nastave sa informisanjem javnosti o ovoj našoj dinamičnoj industriji kao i da nastave put uspeha koji traje 20 godina. 
Darko Natalić
 Iskrena posvećenost i dubinsko poznavanje i razumevanje svih aspekata biznisa i IT-a su ono sto izdvaja Zorana Kovačevica i tim „Internet ogledala“ čineći ga jedinstvenim medijskim servisom u Srbiji. Visok profesionalizam i fleksibilnost, sposobnost za adaptaciju, kao i stalna želja da se razjasne i razumljivim jezikom prezentuju najnoviji trendovi u ovoj oblasti obeležili su prvih 20 godina izlaženja ovog magazina, a verujem da će to ostati i princip na kojima će se zasnivati urednička politika i u budućnosti. 
Žuna Ljubičić
 “Sa Zoranom Kovačevićem i timom Internet ogledala uspešno sarađujemo godinama, pre svega zahvaljujući njihovoj profesionalnosti, razumevanju tema i sposobnosti da ih prilagode čitaocima. 20 godina postojanja ovog medijskog servisa govori o njegovoj važnosti za domaće IT tržište. Pored toga što su jedinstveni izvor informacija iz IT industrije, Internet ogledalo kroz svoje digitalno postojanje i sam živi digitalnu transformaciju. Čestitamo na uspešnom poslovanju i radujemo se budućoj saradnji” 
Žarko Kecić
 Malo je časopisa koji uspešno pokrivaju graničnu oblast između tehnologije i biznisa. To je i razlog popuilarnosti Internet ogledala kod obe grupe, onih koji donose važne poslovne odluke, kao i onih čiji je zadatak da te odluke budu podržane odgovarajućim tehnološkim rešenjima. Tehnološki razvoj je toliko brz da je praktično nemoguće ispratiti sve relevantne informacije. Zato je za svaku pohvalu posvećenost redakcije Internet ogledala da godinama unazad uspešno prati najznačajnije svetske trendove, ali i događaje u Srbiji i regionu i omogućava nam da na jednom mestu, iz prve ruke, dobijemo korisne informacije. Koristim priliku da redakciji Internet ogledala čestitam jubilej, uz nadu da će nas još dugi niz godina na isti način informisati o novim tehnološkim rešenjima koja mogu biti primenjena i u našim poslovnim okruženjima. 
Zoran Perović
 Čestitam Zorane, 20 godina u ovoj industriji pokazuje da si ne samo spreman da prihvatiš promene i odgovoriš na izazove, nego da si imao znanja, motiva i snage da kompletiraš više poslovnih ciklusa i mnogim konkurentima vidiš i početak i kraj. Drago mi je što sam na jedan ili drugi način bio vaš partner u prvih 20 godina. 
Nataša Sekulić
 Zadovoljstvo mi je i privilegija što već godinama, korak uz korak, partnerski pratimo i obavestavamo širu javnost o svim dostignućima u informacionoj tehnologiji, kao i uticaju koje one imaju na biznis i sam život. Sem profesinalnosti koja odlikuje kolege iz Internet ogledala, njihova prijatna i pozitivna ljudskost je stalni podsednik - čovek na prvom mestu, a tehnologija u službi čovečanstva. 
Vladimir Knežević
 Zorana i Internet ogledalo poznajam dovoljno dugo da je skromno reći da ne postoji na lokalnom tržištu neko ko posvećenije i iskrenije veruje u ono što radi. Zoran je više od poslovnog partnera, on je neko od koga možete dosta da naučite o temama poput strpljenja, istrajnosti i poštovanju pravih vrednosti. Sa Internet ogledalom sarađujem skoro 15 godina. Ponosan sam što ste napunili 20 godina, što toliko dugo trajete i što ste vremenom uspeli da zadržite stav, vrednosti i isti duh. Želim Vam da slavite još mnogo jubileja, i da ih zajedno obeležavate sa nama, Vašim vernim prijateljima i saradnicima. 
Edin Rizvanbegović
 Prije deset godina razvijanje svjesnosti o potrebi cyber zaštite u IT okruženjima u Adriatiku je bilo na maloj razini. Check Point Software Technology, kao lider u ovom segmentu, učinio je sve napore da blogovremeno obavjesti i uputi kompanije u čitavom Adriatiku kako da se zaštite i odbrane od svih izazova, upravo zahvaljujući i Internet ogledalu, koje je dalo sve od sebe da proširi znanje, uputi čitaoce i informiše javnost kad god i bilo gdje. Tu su naravno neprocjenjivi i ljudskost i entuzijazam koji Zoran Kovačević i njegov tim izražavaju. Želim vam još puno godina uspjeha i sreće u radu.  
Miodrag Ranisavljević
 “Internet ogledalo laserski pogađa probleme savremenog informacionog doba i fokusom daje izdvojene kvalitetne informacije iz mora informacija koje se danas svakodnevno kreiraju na internetu. Velika odluka u prelasku na potpuno digitalno izdanje i pokretanje portala Exclusive IT news (u čemu sam mu nesebično pomaogao i u konceptualnom i u tehničkom delu) predstavljali su očekivan korak za većinu poznavaoca prilika. Doživeti i preživeti 20 godina u domaćem IT prostoru predstavljao je izazov za sve, a samo posvećenost, osluškivanje i prilagođavanje ciljnoj publici omogućili su da i danas Internet ogledalo predstavlja relevantan izvor poslovnih i IT informacija.  
Vladan Atanasijević
 Budite ponosni na jubilej. Mojih 20 razloga zašto poštujem Internet ogledalo: Profesionalnost. Istrajnost. Aktuelnost. Pouzdanost. Integritet. Objektivnost. Kontinuitet. Otvorenost. Inovativnost. Ljudskost. Partnerstvo. Kolegijalnost. Timski rad. Tačnost. Etičnost. Preciznost. Tehnološki. Napredan. Zoran.Vesna. Hvala Vam!  
Nevena Conić
 Internet ogledalo i tim koji stoji iza ovog poduhvata su dugogodišnji partneri IDC-a u Srbiji. Ta saradnja je sinergetska, Zoran i Nina su uz nas i mi uz njih. Smatram da je IO na našim prostorima najrelevantiji IT glasnik, ne samo jer govori o tehnologiji, već i jer govori o ljudima, biznisu, životnoj sredini. Takav sveobuhvatan pristup, uz veliku ekspertizu i sjajne konekcije garantuju čitanost i relevantnost. Posebna nam je čast da doprinesemo specijalima koji su kvartalni highlight i veoma interesantni. Nadam se da ćemo još dugo raditi sa IO timom i da ćemo zajedno svima reći šta je važno u tehnologiji, poslu i svetu oko nas! 
Darko Bogojević
 Dvadeset turbulentnih godina za tehnologije i preduzetništvo, za Internet ogledalo! Uz promene koje su na mahove dosezale nivoe revolucija - biti hroničar takvog doba, iskreno verujem, zahteva makar jednaku dozu dinamične energije i posvećenosti. Vizionarski i pionirski fokus na internet, virtuelizaciju, pa cloud tehnologije, „disrupciju“ i transformaciju – sve to su prepoznatljvi tragovi ove redakcije koja je i sama prošla kroz značajne transformacije počev od onog iz papirnog u digitalne forme, do različitih profitnih modela. Sposobnost transformacije u svima nam znanom okruženju je upravo to zbog čega posebno cenim rad ove redakcije koja je iskoračila i dalje, ka dobrom poznavanju, analitici, savetovanju i predviđanjima u domenu poslovne primene novih tehnologija. “Ogledalo” kao hrabra preduzetnička priča ima adut u vidu snage složne porodice, neophodan za novi i neprekidan ciklus smenjivanja predanosti, preispitivanja, ponovnog vrednovanja i - nove akcije. Ideja, provera, plan, akcija… Provera/promena, provera, plan, akcija… To je moj lični doživljaj takta redakcije Internet ogledala u prethodnih dvadeset godina. Hvala na istrajnosti i srećno na dalje!  
Vasilije Kodžopeljić
 “S obzirom na to da sam profesionalno vezan za IT industriju veoma mi je važno da ovakav portal postoji i to mislim kako sa poslovnog, tako i sa ličnog aspekta. Zanimljiv je i sadržajan, uspostavio je standard na visokom nivou i traje decenijama, donosi vesti na dnevnom nivou, a to nije nimalo lak zadatak. Spojio nas je zajednički interes, pristup istoj industriji, a sa “Internet ogledalom” je bilo pravo zadovoljstvo sarađivati svih prethodnih godina. Želim vam sve najbolje i čekam na nastavak saradnje u budućnosti”. 
Diana Gligorijević
 “Internet ogledalo već dve decenije postavlja visoke standarde kada govorimo o tehnološkom novinarstvu na ovim prostorima. IT industrija je dinamična po sebi, zahteva neprekidno praćenje i prilagođavanje sve bržim promenama koje utiču na način na koji živimo i radimo. Uhvatiti se u koštac sa promenama i biti promena odlika je Internet ogledala. Ovaj specijalizovani medij nam je uvak na inovativan način rasvetljavao nadolazeće trendove, bio spreman da podrži lokalnu IT scenu i prenese glas našeg esnafa dalje onima, kojima su tehnološki alati neophodni da obezbede nove puteve razvoja. Od srca čestitamo ovaj važan jubilej redakciji Internet ogledala – idemo dalje.” 
Milena Avramović-Bjelica
 „Zorana Kovačevića i tim Internet ogledala sam upoznala 2005. godine i od tada traje naša profesionalna saradnja, puna uzajamnog poštovanja, poverenja i razmene znanja. Internet ogledalo je jedan od servisa, pionira u izveštavanju o najsavremenijim poslovnim rešenjima kada govorimo o informaciono komunikacionim tehnologijama, koji se godinama razvijao i unapređivao, pratio svetske trendove i donosio novitete na srpsko tržište. Pored izveštavanja, Internet ogledalo je oduvek imalo edukativni karakter za širu zajednicu, što pokretanje IT Exclusive News Service dokazuje. Želim Zoranu i celom timu još mnogo uspešnih godina i da nastave da dele sa nama najsavremenije tehnološke novitete.” 
Petar Kočović
 Kada se poledate u ogledalo, možete pronaći hiljadu nedostataka. Kada se pogledate u Internet oledalo možete dobiti hiljadu ideja za moderno poslovanje. Ako je lice ogledalo duše onda je ovaj portal Internet ogledalo svetskih događaja u IKT industriji. Pratim Internet ogledalo od prvog broja, još dok je izlazio u papirnom obliku. Pisao sam za Internet ogledalo, a najviše je pažnje privukao serijal o antenama za bežični Internet koje su se pravile od pakovanja za Pringles i Bonetti biskvite. Dodaš na limenu kutiju antenski priključak, na ovaj kabl i hvataš signal do daljine od tridest kilometara. Tih godina početkom 21 veka (2000-2002) sam napravio Internet provajding kompaniju Tehnicom Net. Objavio sam desetak članaka u Internet ogledalu o bežičnim antemama )tada sem dial-upa nije bilo ničea više). A onda dođoše u moju lancelariju neki klinci i rekoše mi da su napravili antene sa molbom da im dam šifre da pristupe Internetu. Šta bi drugo – dao sam im ne samo jednokratno, već u dužem vremenskom periodu. Tako je nastao flat-rate u Srbiji! Danas kada se pogledam u Internet ogledalo vidim događaje koji su obeležili kraj 20og i prve dve dekade 21 veka. Da trajete što duže i da budete autentični. Autentičnost je sve!