United Grupa postala vlasnik Tele2, mobilnog operatora u Hrvatskoj

0

Tele2 Hrvatska, još jedna uspešna telekomunikaciona kompanija, zvanično je postala deo velike porodice United Grupe, u okviru investicije vredne 220 miliona evra. Sa novom podrškom i uz dalja ulaganja United Grupe, Tele2 će imati još veći potencijal da nastavi trend poslovnog rasta u Hrvatskoj.

Akvizicija Tele2 Hrvatska za sve nas je važan korak u daljem jačanju pozicije vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi. Verujemo da će dalja ulaganja United Grupe u tržište Hrvatske doneti dodatne pogodnosti korisnicima koji su već ukazali poverenje Tele 2, ali i privući nove korisnike kvalitetom mreže, atraktivnom ponudom i vrhunskim servisom“, istakla je Viktorija Boklag, CEO United Grupe.

Boklag naglašava da će United Grupa nastaviti sa daljim širenjem poslovanja u zemlje Evropske Unije i osvajanjem novih tržišta, kao što je dogovorena kupovina Vivacoma, najvećeg telekomunikacionog operatora u Bugarskoj.

„U poslednjih gotovo 15 godina, Tele2 Hrvatska je zahvaljujući energiji, angažmanu, stručnosti i predanom radu svih zaposlenih, izrastao u respektabilnu i uspešnu kompaniju. U 2019. godini smo po prvi put dosegnuli brojku od milion korisnika, a godinu smo završili sa više od 200 miliona evra prihoda. Uveren sam da će naše pridruživanje United Grupi omogućiti ne samo nastavak pozitivnih trendova koje beležimo proteklih godina, nego nam dati i dodatni vetar u leđa kako bismo postali još jači i ambiciozniji igrač na tržištu. Naš fokus jesu i uvek će biti naši korisnici, te ćemo i dalje pratiti njihove potrebe kako bismo uvek činili korak više i ponudili im još veću vrednost za njihov novac“, rekao je Viktor Pavlinić, predsednik Uprave Tele2 Hrvatska.

U svojih 20 godina poslovanja, United Grupa je akvizirala i uspešno integrisala više od 100 kompanija. Svake godine izdvaja i značajna sredstva za razvoj infrastrukture, tehnologije i medija. Samo tokom prošle godine uloženo je 150 miliona evra u fiksnu i mobilnu mrežu u postojeće operacije i isto toliko u TV sadržaj, od čega je čak 64 miliona uloženo u sopstvenu produkciju. United Grupa je u vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih globalnih investicionih kompanija u svetu i posluje u šest zemalja kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, kao i TV kanale Sport Klub, N1 i Nova TV. Ima najširu mrežnu pokrivenost u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. Sa globalnom OTT uslugom ima 3,87 miliona pretplatnika u 1,8 miliona domova i više od 4.500 zaposlenih, kojima se od marta 2020. pridružio i mobilni operator Tele2 Hrvatska.

Share.

Leave A Reply