Sophos IT Security Day 2018

0

Trećeg aprila, u konferencijskom centru hotela Envoy u Beogradu, održan je stručni skup Sophos IT Security Day 2018. Kompanija Smart New Frontier Group kao regionalni distributer Sophos proizvoda, ugostio je veliki broj predstavnika kompanija različitih profila koji su došli da čuju nešto više o najaktuelnijim temama na polju zaštite danas.

Ovogodišnji skup, otvorila je Ivana Ružičić, CEO, Smart New Frontier Group i pozvala sve prisutne da posete kompaniju Smart New Frontier Group od sada na novoj lokaciji, u Pariskom Magazinu u centru Novog Sada.

Prisutni su imali prilike da čuju nešto više o novim trendovima pretnji koje se analiziraju u SophosLabs-u i novim načinima zaštite od istih, i to od gospodina Petera Skondra, Senior Sales Engineer, Sophos. Kako je Skondro naglasio, u protekloj godini zabeležen je trend rasta zloupotreba Ransomware napada i naprednih pretnji koje je sve teže otkriti i zaustaviti. Koliko je sve uznapredovalo govori i činjenica da je u 2017. godini SophosLabs primao i procesirao na dnevnom nivou oko 400.000 uzoraka malvera koji do tada nikada nisu bili viđeni.

Kao sistem zaštite od novih pretnji, Skondro je predstavio Sophos Intercept X koji u sebi ima implementirano mašinsko učenje. Deep Learning, korisnicima sada omogućava jednostavan pristup veštačkoj inteligenciji i na taj način se može značajno ojačati bezbednost kompanije. Takođe je predstavio i novi sistem zaštite i njegove prednosti – Synchronized Security, kao i pojednostavljeno upravljanje različitim Sophos proizvodima preko jedne jedinstvene konzole Sophos Central.

Sa druge strane, gospodin John Shier, Senior Security Advisor u Sophos-u imao je jednočasovnu prezentaciju na temu Deep Dive on the Dark Web. Na veoma interesantan način je prikazao kakvi sve sadržaji i pretnje mogu da se nađu ispod standardnog „skeniranja“ mreže. U drugom delu svog predavanja, predstavio je trend rasta zloupotrebe propusta i anatomiju najintenzivnijih i najzahtevnijih napada u poslednjih godinu dana – Stuxnet, WannaCry, NotPetya…

Prisutni učesnici su takođe čuli kako izgleda biti već 14 godina zaštićen od strane Sophos-a, od strane gospodina Nevena Radmana, Rukovodioca Centra za IT u JKP Novosadska toplana Novi Sad.

Fotografije sa Sophos IT Security Day 2018, pogledajte na sledećem linku – Smart New Frontier Group FB.

See The Future…

Share.