Siguran pristup podacima uz gotovo neuništiv hard disk

0

Za skladištenje, rezervno kopiranje i prenos fajlova sa računara na računar možemo koristiti svoj eksterni hard disk, na koji ćemo veoma lako smestiti sve nama važne fajlove – omiljenu muziku, važna dokumenta, video materijale i fotografije. Ali šta se dešava ukoliko ovim prenosnim i praktičnim uređajem ne rukujemo sa pažnjom? Pad sa velike visine može oštetiti mehaniku uređaja, onemogućiti pristup ili dovesti do grešaka u podacima. Kod određenih modela hard diskova problem se može javiti i usled prodora prašine i tečnosti. U slučaju kvara, podatke ponekad čak i nije moguće „spasiti“.

Stoga su pri odabiru spoljnog hard diska podjednako važni i njegov kapacitet, koji je često prva informacija koja zanima kupca, ali i mehanizmi zaštite uređaja.

Među uređajima neupitne izdržljivosti i pouzdanosti ističe se spoljni hard disk HD830 kompanije ADATA. Troslojna konstrukcija nudi potpunu zaštitu spolja i iznutra, uključujući čvrsto spoljno silikonsko kućište u crnoj ili plavoj boji, sloj koji amortizuje udarce i obloženi nosač koji drži disk čvrsto na mestu.

ADATA HD830 spoljni hard disk je otporan na vodu i prašinu, a može podneti i do 3000kg pritiska, što je otprilike jednako zajedničkoj kilaži pedeset osoba.

Osim toga, usled usklađenost sa američkom vojnom normom MIL-STD-810G 516.6 ovaj uređaj može preživeti padove sa visine od 1,22m.

To znači da su vaši podaci sigurni čak i kada ovaj hard disk pregazite automobilom, bacite u dalj ili ga „slučajno” ostavite u vodi manje od dva sata. Iako vam se verovatno neće desiti ovakvi ekstremni slučajevi, podaci će biti sačuvani u slučaju ispuštanja i sličnih nesretnih slučajeva koji mogu „zadesiti“ jedan spoljni hard disk.

ADATA HD830 kod nas je dostupan sa kapacitetom od 2 i 4 TB, a kao i drugi modeli ovog proizvođača i HD830 podleže trogodišnjoj garanciji.

Share.

Leave A Reply