Schneider Electric podržava upravljanje rizikom dobavljača

0

[one-third-first]

·  Grupa se pridružila udruženju Responsible Business Alliance (RBA), koje promoviše visoke standarde u oblastima kao što su ljudska prava, poslovna etika, prirodno okruženje, zdravlje i bezbednost

·  Schneider Electric će koristiti RBA metode i alatke za svoj novi program razvoja strateškog dobavljača

[/one-third-first]
[one-third]U cilju povećavanja odgovornosti u svom lancu snabdevanja, posebno u vezi sa dobavljačima koji su najizloženiji rizicima kao što su ljudska prava ili pitanja zaštite životne sredine, kompanija Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, pridružila se udruženju Responsible Business Alliance (RBA), neprofitnoj koaliciji više od 120 kompanija iz industrija elektronike, maloprodaje, automobila i igračaka. Cilj udruženja je da promoviše visoke standarde u ljudskim pravima, sigurnosti i bezbednosti, zaštiti životne sredine i poslovnoj etici.

Novi program koji se fokusira na dobavljače najizloženije riziku

Od 2012. godine, Schneider Electric procenjuje svoje dobavljače od najvećeg strateškog značaja uz pomoć kompanije EcoVadis koja je specijalizovana u oblasti za odgovornu nabavku. Ovaj program procenjuje prakse dobavljača u odnosu na ISO 26000 standard za korporativnu društvenu odgovornost. Kako bi pojačali svoju posvećenost programu COR (Ciljevi održivog razvoja) Ujedinjenih nacija i principima vodiljama u vezi sa ljudskim pravima, kao i sopstvenoj politici ljudskih prava, Schneider Electric sada predstavlja novi program.

Ovaj novi program prvo omogućava da se utvrde koji dobavljači su najverovatnije izloženi rizicima, zbog svog geografskog položaja i vrste aktivnosti. Odražavajući značaj ovog programa, određeni broj dobavljača koji su obavili reviziju na lokaciji biće uvedeni kao novi indikator u 2018-2020 Planet & 

[/one-third]
[one-third]

Society barometer (Barometar planete i društva 2018-2020.), koji meri performanse održivosti Grupe. Ovaj novi indikator dolazi uz ambiciozni cilj da se uradi revizija 300 lokacija povišenog rizika u naredne tri godine (uz udaljene revizije kao što su one koje obavlja EcoVadis, kao i savesno vođenje lokacija dobavljača i stalna poboljšanja interakcija sa specijalizovanim timovima kompanije Schneider Electric).

Upotreba RBA metoda i alatki u cilju postizanja ambicioznog cilja

Da bi postigla ovaj cilj, kompanija Schneider Electric će koristiti RBA metode i alatke. Udruženje ima odličan kredibilitet i njegove standarde priznaju organizacije izuzetno posvećene korporativnoj odgovornosti, uključujući nevladine organizacije i kompanije. Timovi kompanije Schneider Electric će moći da koriste alatku za mapiranje Verisk Maplecroft, upitnik za samoprocenjivanje udruženja RBA i protokol za reviziju udruženja RBA. Na ovaj način će 300 dobavljača biti identifikovano za reviziju na lokaciji. Profesionalci za nabavku kompanije Schneider Electric, interni i eksterni revizori koji predvode sprovođenje ovog programa biće obučeni posebno za izvršavanje ovih revizija. Demonstrirajući posvećenost kompanije za odgovornost prema lancu snabdevanja, ovaj novi program će biti pod nadzorom Žil Vermo Deroša (Gilles Vermot Desroches), direktora za održivost; DK Singa (DK Singh), direktora nabavke, Egzavijer Uoa (Xavier Houot), direktora Grupe za prirodnu sredinu, sigurnost i nekretnine.

[/one-third]

Share.

Comments are closed.