SAMPLE nagrada za promociju liderstva među mladima

0

Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope kompanije Schneider Electric, dobitnik je prestižne SAMPLE nagrade za promociju liderstva među mladima i unapređenju poslovne klime za razvoj novih lidera, mladih preduzetnika i menadžera koju tradicionalno dodeljuje Srpska Asocijacija Menadžera (SAM).

Prestižna priznanja, SAM dodeljuje menadžerima, kompanijama, pojedincima i inicijativama koje se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog idruštveno odgovornog poslovanja, razvoj liderstva među mladima, kao i za boljiživot svih građana u celini.

„Vreme u kom živimo donelo je nove generacije, nove potrebe, drugačiji pristup, pa se menadžeri sve češće susreću sa izazovom kako zadržati talentovane zaposlene i kako privući nove da se priključe timu. To je moguće samo onda kada timom vlada pozitivna atmosfera, kada su zaposleni zadovoljni svojim poslom, svojim mogućnostima da se iskažu, razvijaju i napreduju, vide svrhu posla koji rade i cilj kojem, kao tim, stremimo. Dobar menadžer mora da bude katalizator pozitivne energije između članova tima, a koja će delovati kao magnet za mlade italentovane ljude.“ izjavio je Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope kompanije Schneider Electric.

Dragoljub Damljanović, prošlogodišnji dobitnik 

nagrade za menadžera godine, od početka svog rada u Schneider Electricu posvećen je kreiranju i razvoju novog modela poslovanja koji danas predstavlja stratešku opredeljenost kompanije i ogleda se u poslovanju kroz mrežu partnerskih preduzeća. Prelaskom na regionalnu poziciju u okviru kompanije, Dragoljub isti model podrške preduzetništvu prenosi i na područje Jugoistočne Evrope otvaranjem novih licencnih partnerstava i transferom tehnologija i znanja u Srbiji, Bugarskoj, Albaniji i Hrvatskoj. Ujedno uspešno gradi širok regionalni tim, prevazilazeći geografske granice i koristeći sva digitalna iskustva i alate u cilju efikasnog rada u okviru matrix strukture, čime jača kapacitet kompanije. Sa timovima iz regiona, radi na podizanju bezbednosti proizvodnih objekata i zaposlenih uz pomoć novih rešenja.

Svečanoj večeri povodom dodele godišnjih nagrada prisustvovalo je blizu 400 zvanica iz poslovnog, političkog, diplomatskog, kulturnog i medijskog života. SAM je udruženje koje okuplja preko 450 profesionalnih menadžera, koji upravljaju timovima od preko 90000 zaposlenih ikoji ostvaruju godišnji promet od blizu 12 milijardi evra.

Share.

Comments are closed.